2019.10.21. 15:44:39 9996 324

A fiatalság titka lenne? - Mire jó a kollagén?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mindig van egy-egy divathullám egészség – szépség témakörben is, ami hirtelen népszerűvé tesz egy táplálék kiegészítőt, vitamint és csodaszer szintre emeli a hatóanyagát. Szerencsére ezeknek általában van alapja és valóban jótékony hatással vannak a szervezetünkre, még ha egy ilyen időszakban kissé túl is van dicsérve a várható eredmény. A kollagén évek óta üli népszerűségét. De tényleg jó? És mire is?

Arcbőr ápolása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Arcbőr ápolása

Az örök fiatalság titka? Nem, dehogy, az alkimisták eredményeire még várnunk kell sajnos Bölcsek köve témakörben. Addig viszont a kollagén valóban alaposan hozzájárulhat a fiatalságunk megőrzéséhez. Nem csak a szépség, de az egészség terén is.

Egyáltalán, mi az a kollagén?

Igen nagy szakítószilárdságú rostos fehérje, amely alapjaiban jelen van az inakban, izmokban, erekben, csontokban, bőrben, körömben és még a hajban is. Így közel harminc molekulatípusát Te magad is hordozod. A szervezetünk vitaminokból (főleg A és C) állítja elő folyamatosan a kollagént, ásványi anyagok felhasználásával. Tehát alapvetően akkor működik jól a kollagén termelés, ha ezek adottak.

Ahogy idősödünk azonban évente átlagosan egy százalékkal csökken a természetes kollagéntermelés, így a bőrünk veszít rugalmasságából, a sebeink lassabban gyógyulnak és a pocok, ízületek, csontok, izmok mind sérülékenyebbé válnak.

Hogyan juttathatjuk a szervezetünket extra kollagénhez?

Az egészséges táplálkozás elcsépelt ugyan, de jogos érv – állati eredetű fehérjékkel vihetünk be extra kollagént a szervezetünkbe. Csirkehús, tojás, tejtermékek és csontleves mind kollagén dús táplálékok. Étrendkiegészítő formában pedig porok, tabletták, italok egyaránt rendelkezésünkre állnak így mindenki a saját ízlésének megfelelően választhat.

Az eredmények

A bőr egyértelműen hidratáltabb lesz az intenzív kollagén fogyasztás hatására, viszonylag rövid idő alatt. Ennek köszönhetően pedig a vízhiány okozta finom ráncok kisimulhatnak és összességében lassabban kezd meglátszani rajtunk az idő. Számos nőnél pedig a cellulit felszámolásban is jelentős segítséget nyújt, így narancsbőr kezelés mellé is érdemes kollagéntartalmú étrendkiegészítőt fogyasztani.

Általánosan a bőrsimító hatása mellett segíti a bőr szerkezetének tartásáért, rugalmasságáért felelős másik két fehérje termelődését is, tehát a kollagén bejuttatásával elasztin és fibrillin is több lesz.

Az ízületi problémák esetén a 2-es típusú kollagén hatékony segítség. Enyhíti az ízületi gyulladásokat, merevséget és az ezekkel járó fájdalomérzetet is. Kísérletekkel is alátámasztották ugyan ezeket az elméleteket, de elegendő bizonyíték még nincs ahhoz, hogy kijelenthessük, ez lesz a megoldás a panaszokra. Azonban az eddigi kutatások biztatók.

Egy fontos érv az egészségért

A kollagénben jelen van egy igen fontos aminosav, a prolin. Ez az aminosav az artériák falát tisztítja meg a zsírlerakódásoktól. Emellett hozzájárul a vérnyomás szabályozásához és a szövetek regenerálódásához is. Szintén fellelhető benne nitrogén-oxid. Ennek értágító hatása szintén keringésjavító. A kettő együtt tehát igaz ér- és szívrendszeri aduász, különösen az érszűkületi problémával küzdők számára!

Kapcsolódó írásunk: [Kollagénbarát élelmiszerek]https://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/milyen-kollagen-barat-etelek-keruljenek-a-bevasarlokosarunkba

Forrás: netamin.hu/tudasbazis/cikkek/kollagen-6-legfontosabb-jotekony-hatasa/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában