2015.04.22. 13:00:00 10101 340

A citromkarikák piszkos titkai
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nos, nem szeretnénk bemocskolni egy éttermet, kávézót és koktélbárt sem, és megijeszteni sem szeretnénk senkit, de gondold át kétszer, hogy kérsz-e citromkarikát az italodba vagy, hogy az a gusztusos limonádé biztosan olyan gusztusos-e.

Citrom vízben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Citrom vízben

Isteni aromát adhat a citromkarika a víznek, a colának, az iceteának és természetesen a koktélokból sem hiányozhat, de gondoltál már arra, hogy előtte hol voltak? Valószínűleg a konyhán, ahol ki tudja, milyen dolgokkal érintkeztek. De ha nincs is a helynek konyhája, a bartender vagy a pincér nem fogja olyan alaposan megmosni a citromokat, ahogy az elvárható lenne, vagy ahogy te megmosod őket otthon. Hiszen a citrusok pórusos héjában könnyedén megülnek a baktériumok és a vegyszerek is. Egy gyors öblítésnél sokkal alaposabb mosást igényelnek. Legalábbis szerintünk.

Egy kutatás alátámasztotta félelmünket. E szerint a vizsgált éttermek 70%-ában 25 különböző baktériumot találtak a citromkarikákon. Többek között például E-coli-t vagy nyers hús részecskéket. Mindez nemcsak a héjon, hanem a szennyezett citrusok 29%-ának a gyümölcshúsán is megtalálható volt.

Mielőtt azonban nagyon megijednél, meg kell nyugtassunk: még nem jelentettek olyan esetet, amikor egy ilyen szennyezett citromkarikából valamilyen csúnya betegséget elkaptak volna. A szervezetünk képes megküzdeni ennyi baktériummal.

Persze mivel tudjuk a titkot, már másként fogunk tekinteni arra bizonyos citromkarikára az üdítőnkben, és lehet, hogy nem fogunk mindenáron ragaszkodni hozzá. Legalábbis nem közvetlenül az italunkba kérjük, és ha szükség van arra az extra fanyarságra, inkább egy kis tálon érkezzen hozzánk, és magunk facsarjuk az italunkba.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...