2016.03.25. 08:30:17 9761 316

A bőrödnek is itt a kikelet – Így ápold tavasszal
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Lassan, de biztosan végéhez ér a fűtési szezon, a szoba meleg, ám kevésbé párás levegője nem szárítja tovább arcunk bőrét. De a kinti, téli, fagyos levegő sem bántja már orcánkat, helyette viszont újra élvezhetjük a Nap lágy sugarait. Fogadjuk őket felkészült arcbőrrel!:-)

Tavaszi arcápolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tavaszi arcápolás

Télen igyekszünk bőrünket nehéz, kicsit zsírosabb krémekkel óvni a hideg okozta viszontagságoktól, ám sokszor még így is hajlamos a kipirosodásra, pattanásokra. Ám a megújulás évszakára bőrünket sem árt felkészíteni.

Irány a friss levegő

Mielőtt bármilyen krémet, arctisztítót és egyéb kozmetikumot kennél a bőrödre, az első és legfontosabb: tartózkodj sokat a szabad levegőn. A Nap finom „fényei” felélénkítik bőröd vérkeringését, és így lassan, fokozatosan lesz ellenállóbb a káros sugarakkal szemben. A szabadban töltött minden perc, a friss levegő pedig jót tesz tested, lelked egészségének is.

Változnak az idők

És vele együtt változnak bőröd bizonyos tulajdonságai is. Sok minden befolyásolja ezeket: az étkezési szokásaink, az életünk során minket érő stressz, a környezet, amiben élünk, illetve az életkorunk. Ezért megeshet, hogy ami tavaly, vagy eddig néhány évig bevált, az idén már nem lesz megfelelő bőrünknek. Ha van rá lehetőséged, meg is vizsgáltathatod, milyen állapotban van a bőröd, esetleg kisebb kiszerelésű krémekkel, mintákkal is kísérletezhetsz.

Fontos a radírozás

Távolítsd el az elhalt hámsejteket és bőröd szürkeségét egy frissítő radírozással! Arcod ilyenkor még érzékeny lehet, úgyhogy inkább valamilyen lágyabb, apróbb szemcséjű radírt válassz. Kezdetben elég lesz kéthetente az effajta arcápolás, majd – szükség esetén, és kozmetikussal egyeztetve - fokozatosan növelheted a radírozás gyakoriságát.

Védekezés a Nap káros sugarai ellen – már tavasszal

Minimális fényvédelem télen sem árt, de az első tavaszi napsugarak megjelentével mindenképpen érdemes erről gondoskodnunk. Főleg ezek a bizonyos „elsők” lehetnek veszélyesek a téli „fénytelenséghez” szokott bőrünknek. Azt mindenképp vegyük figyelembe, hogy radírozás után bőrünk még bő két napig nagyon érzékeny a fényre!

Válts krémet!

Míg télen inkább a nehezebb, zsírosabb krémeket volt érdemes előnyben részesíteni, addig tavasszal válthatsz egy könnyebb, kicsit vizesebb kencére. A jó időnek köszönhetően bőrünk több zsírt termel majd, és a zsíros termékekkel együtt ez pattanások kialakulásához vezethet. Itt is fontos a fokozatosság: kezdetben csak nappalra használj a lágyabb, tavaszi krémből, éjszakára maradhat a télen is alkalmazott zsírosabb. Majd idővel az pihenés alatt használtat is felválthatod a vizesebb kencével.

Forrás: womenshealth.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...