2023.10.05. 12:50:00 6687 247

A beltéri ruhaszárítás átka: Le a párával!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Milyen jó is, hogy ilyen késő őszig lehetőségünk van a szabadban szárogatni a kimosott ruháinkat! Már előre félek attól a naptól, amikortól már szinte teljesen mindegy lesz, hogy kint vagy bent teregetek-e.

Teregetés beltéren - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Teregetés beltéren

Ha neked sincs szárítógéped, bizonyára osztozol abbéli viszolygásomban, amelyet a párás levegőjű szobák gondolata ébreszt. A nagyik praktikái, miszerint jól centrifugázzuk ki a ruhákat, majd jól befűtött helyiségben szellősen teregessük ki, nem igazán segítenek a helyzeten. De akkor mi hozhat hathatós segítséget?

A ruhák száradását az segíti, ha a bennük lévő víz pára formájában távozni tud a levegőbe. Ha alapvetően magas a levegő páratartalma, a száradás nehézkesen megy végbe.
Éppen ezért a levegő áramlását és cseréjét elősegítendő gyakori szellőztetés szükséges. Hogy a ruhák szárítása miatt kellemetlen levegő minél kevésbé legyen zavaró, időzítsük a mosást olyan időszakokra, amikor a szárító helyiségben minél kevesebbet kell tartózkodni.

Hogy a pára ne álljon meg a ruhaszárításra használt helyiségben rendszeresíthetünk egy ventilátort, ami által növelhető a levegő áramlása a lakásban.
A páratartalom további csökkentéséhez páramentesítő gépek is használhatók. Ezek használata azért lenne előnyös, mert egy ilyen készülék segíthet elkerülni az egészségkárosító penész képződését a rendszeresen nedves környezetben.

A legfontosabb a beltéri ruhaszárításkor, hogy amennyiben módunk van rá, ne szárítsunk olyan helyiségben, ahol alszunk vagy huzamosabb ideig szükséges tartózkodnunk. Erre a célra nevezzünk ki egy külön helyiséget, pl. egy mosókonyhát vagy a fürdőszobát.
A száradó ruháktól párás levegő kellemetlen, állott szaga rendszeres szellőztetés mellett is megmaradhat. Ilyenkor légtisztító berendezés szolgálhatja a levegőminőség javítását, de ennek hiányában a levegőillatosítók ugyancsak hozhatnak némi eredményt.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezért érdemes lapozgatni a „füveskönyveket”

A sokak ágy mellé helyezett olvasmányává vált Márai-féle Füves könyv olyan minden embert érintő és érdeklő kérdéseket tart szem előtt, mint: a testi fájdalom enyhítési módjai vagy éppen a mindennapi alapigazságok. Az eredetileg botanikai ismeretek közlésére alkalmas füves- vagy füvészkönyvek idővel életbölcsesség-gyűjteményekké váltak, melyek az élethosszig tartó önismeret útján tanácsokkal, intelmekkel és útmutatásokkal szolgálnak bennünket.

Fel a kalappal! Elegáns védelem a fejnek

Érdekes, hogy egészen a XVII. század beköszöntéig egyetlen úri hölgy sem viselt kalapot. Viseltek azonban a cselédasszonyok, az alsóbb rétegekhez tartozó fiatal lányok, majd a későbbiek folyamán a városi polgárság hölgyei is. Ezután már nem kellett sok ahhoz, hogy a pompás kalapok belopják magukat a nők budoárjaiba, így előszeretettel viselték azokat séták, cukrászdázás, díszes vacsorák, vendéglők, teadélutánok idején, vagy éppen udvarlók fogadásakor. Nem csoda hogy a fejfedő-eleganciának ma is sokan hódolnak.

A tested többet „mondhat” minden szónál – Mert nem csak szavakkal kommunikálunk

Testünknek külön nyelve van, ami hangok és szavak nélkülisége ellenére is jelentőségteljes. A nem szavakkal közölt kommunikációs módok között élen járnak a gesztusok, a testtartás, a mimika, a szemkontaktus és a testtartás. Ezek alátámaszthatják vagy épp ellenkezőleg: érvényteleníthetik a verbálisan átadott üzenetközvetítéseket. Hitelesíthetik vagy hitelteleníthetik, hangsúlyozhatják vagy súlytalanná formálhatják mindazt, ami a szóbeli közlés során elhangzott.