2023.10.05. 12:50:00 6638 247

A beltéri ruhaszárítás átka: Le a párával!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Milyen jó is, hogy ilyen késő őszig lehetőségünk van a szabadban szárogatni a kimosott ruháinkat! Már előre félek attól a naptól, amikortól már szinte teljesen mindegy lesz, hogy kint vagy bent teregetek-e.

Teregetés beltéren - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Teregetés beltéren

Ha neked sincs szárítógéped, bizonyára osztozol abbéli viszolygásomban, amelyet a párás levegőjű szobák gondolata ébreszt. A nagyik praktikái, miszerint jól centrifugázzuk ki a ruhákat, majd jól befűtött helyiségben szellősen teregessük ki, nem igazán segítenek a helyzeten. De akkor mi hozhat hathatós segítséget?

A ruhák száradását az segíti, ha a bennük lévő víz pára formájában távozni tud a levegőbe. Ha alapvetően magas a levegő páratartalma, a száradás nehézkesen megy végbe.
Éppen ezért a levegő áramlását és cseréjét elősegítendő gyakori szellőztetés szükséges. Hogy a ruhák szárítása miatt kellemetlen levegő minél kevésbé legyen zavaró, időzítsük a mosást olyan időszakokra, amikor a szárító helyiségben minél kevesebbet kell tartózkodni.

Hogy a pára ne álljon meg a ruhaszárításra használt helyiségben rendszeresíthetünk egy ventilátort, ami által növelhető a levegő áramlása a lakásban.
A páratartalom további csökkentéséhez páramentesítő gépek is használhatók. Ezek használata azért lenne előnyös, mert egy ilyen készülék segíthet elkerülni az egészségkárosító penész képződését a rendszeresen nedves környezetben.

A legfontosabb a beltéri ruhaszárításkor, hogy amennyiben módunk van rá, ne szárítsunk olyan helyiségben, ahol alszunk vagy huzamosabb ideig szükséges tartózkodnunk. Erre a célra nevezzünk ki egy külön helyiséget, pl. egy mosókonyhát vagy a fürdőszobát.
A száradó ruháktól párás levegő kellemetlen, állott szaga rendszeres szellőztetés mellett is megmaradhat. Ilyenkor légtisztító berendezés szolgálhatja a levegőminőség javítását, de ennek hiányában a levegőillatosítók ugyancsak hozhatnak némi eredményt.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...