2020.08.11. 17:59:01 12693 301

A 10 legizgalmasabb múzeum Magyarországon
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A meleg elől menekülnétek hűvösebb helyre, vagy éppen a szabadság alatt köszöntött be a vihar? Ha lefoglalnád a gyerekeket, unokákat, de nincs ötletet, hogy mivel, vagy csak szeretnéd kicsit megszerettetni velük a kultúrát, vidd el őket valamelyik igazán izgalmas kiállításra!

Kiállítás, múzeum - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kiállítás, múzeum

A tízes listánkon található múzeumok, kiállítások mind azt bizonyítják, hogy egy múzeum nem idejétmúlt, cseppet sem unalmas és tényleg jó program lehet az egész családnak. A múzeum szótól pedig nem kell feltétlenül vérkomoly tudományos dolgokra asszociálnunk, vannak egyszerűen érdekes, rendhagyó tárlatok és létezik ultramodern vonal is.

Museum of Sweets and Selfies, Budapest – Tinédzserek kedvence, a szelfimúzeum

Ó, igen, az édesség- és szelfimúzeum két vidám, könnyed, szerethető elfoglaltságot ötvöz – a desszertezést és a szelfizést. Ha le akarod nyűgözni tizenéves gyermekeid, ragadjatok telefont, látogassatok el a szelfi-paradicsomba és csináljatok néhány igazán menő családi képet is!

Csokoládé múzeum, Budapest és Szamos Marcipán Múzeum – Finom kis kiállítások

Két olyan kiállításról van szó, ahol nem csak szebbnél szebb cukrászművészeti alkotásokban, Guiness rekorderekben gyönyörködhetünk, de megismerkedhetünk a csokoládé és marcipán történelmével is. Láthatunk több, mint százéves csokoládékészítő eszközöket, igen régi finomságokat és retró csomagolásaikat. A Budapesti múzeumban csokoládé készítésre is lehetőség van a csoki-történelem felfedezése mellett, isteni alkotásokból pedig mindkét helyen csemegézhetünk.

Mikrocsodák múzeuma, Szentendre – Valószínűtlenül pici tárgyakban testet öltő tehetség

A kiállítás maga aprócska, mindössze 15 tárgyat van lehetőségünk megtekinteni, mégis az egyik legnagyobb kultúrélményt jelenti kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Ha Te magad még nem próbáltál félbevágott mákszem belsejére aranyból szobrocskát, esetleg félbevágott rizsszemre festékkel képet alkotni, akkor neked is elkerekedik majd a szemed a döbbenetesen pirinyó csodák láttán. A tárlaton egyébként sok mindent megtudhatunk Mykola Syadrysty művészről. Míg mikroszkópokon keresztül gyönyörködünk a légmentes búrába zárt apróságokon, addig a háttérben alapos áttekintést adó kisfilm szórja az információkat.

3D galéria Budapest, és Vasarely Múzeum – Az illúzióteremtés régi és új verziója

Victor Vasarely az optikai trükkök és érzéki csalódások nagy művésze volt, bár korai skiccein még az emberi test és arc groteszk ábrázolásával is foglalkozott. Kisgyermeknek, nagyobbnak, szülőnek és nagyinak egyaránt fantasztikus élmény, hogy nem minden az, aminek látszik. A 3D galéria is erre épül – itt már jóval megtévesztőbb a tér játéka. Zseniálisan átverhetjük az érzékeinket, ráadásul szuper kreatív, vicces fotók is készülhetnek. Akinek a Szelfi Múzeum tetszett, ezt se hagyja ki!

Houdini ház, Budapest – Trükkös tárlat a nagy Harry Houdini nyomában

A bűvészet misztikus izgalmába csöppenhetünk a Houdini házat végig járva. Itt ugyanis a valaha volt legnagyobb szabadulóművész nevezetes tárgyait, személyes levelezését ismerhetjük meg testközelből. A magyar származású bűvészművész munkássága mellett, interaktív élmények és bűvészshow is vár!

Cadillac Múzeum, Keszthely – A négy keréken járó luxus történelme

Autók szerelmeseinek kötelező, de a stílus és életérzés rajongóinak is kiemelten ajánlott a Cadillac tárlat. A múlt évszázad autócsodáit, azok történeteit tekinthetjük meg, ráadásul a látványt audiovizuális elemek kísérik. A kiállított gyűjteményben mind a múzeum, mind magánemberek tulajdonát képző autókat van szerencsénk megtekinteni.

Város a város alatt, Eger – Földalatti világ pár száz évvel ezelőttről

Az Eger városa alá rejtett, 4 km -en elnyúló pincerendszerről még sokan nem is hallottak, pedig már nagyjából az ezerhétszázas évek eleje óta lapul a felszín alatt. Építése riolit tufa bányászatával párhuzamosan történt, később tárolóhelyként funkcionált, ízletes egri borok dézsmájának lakhelyeként. Ma már a borászat és a szőlőtermelés emlékeit hivatott őrizni és bemutatni, amit egy könnyed háromnegyedórás séta során ismerhetünk meg alaposabban a többszintes pincerendszer falai közt.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...