2015.07.31. 14:00:00 11508 284

9 házi praktika, amihez jó a fogkrém
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A fogkrém tisztító hatása sokkal többet ér, mint gondolnád. Bár egyáltalán nem lebecsülendő a munka, amit a szánkban a fogainkkal végez, a háztartásban is jó használt veheted, csak válaszd a normál, fehér fogkrémet, ne a színes gél állagúakat.

Fogkrém - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fogkrém

1. Ezüst fényesítés

A klasszikus fehér színű fogkrém leviszi az ezüstről a szennyeződéseket, így ha az ezüst gyűrűd, fülbevalód vagy nyakláncod már nem az eredeti fényében ragyog, dörzsöld át fogkrémmel egy fogkefe segítségével. Vigyázz, hogy ne csináld túl gyakran, mivel jobban koptatja az ékszereket, mint a hagyományos ezüst fényező!

2. Leviszi a szennyeződést a krómról

Újra csillogó lesz a fürdőszobában a csap, ha fogkrémmel és egy nedves szivaccsal ügyesen átdörzsölöd, majd vízzel leöblíted, végül pedig szárazra törlöd.

3. Kávé és teafoltokra

Makacs foltokat hagyott a reggeli kávé, illetve tea a kedvenc bögréden? Sikáld meg egy kis fogkrémmel és olyan lesz, mint új korában.

4. Make-up nyomok

Vannak azok a fajta rúzsok, amelyek mindenhol foltot hagynak, és ott van még a pirosító, meg az alapozó is. A reggeli rohanás után ezek rászáradhatnak a polcra vagy a mosdókagylóra is. Ekkor a fogkrém a te titkos fegyvered, egy-két gyors mozdulat vele plusz egy vizes szivaccsal, és már nyoma se lesz a színes foltoknak.

5. Fokhagymaszag

Nem, nem arra célzunk, hogy moss fogat. :) Ha a fokhagyma, vöröshagyma aprítása után szagos a kezed, dörzsöld be az ujjaidat fogkrémmel, és se perc alatt megszabadulhatsz tőle. A halszagot is elnyomja. Ha nincs otthon citrom, jó helyettesítő.

Cikkajánló: Citrom a háztartásban>>

6. Festmény felhelyezése

Ehhez praktikákhoz bármilyen fogkrém megteszi. Pöttyents a kép hátuljára a fogkrémből, majd finoman nyomd a falnak arra a helyre, amit szánsz neki, majd fúrj vagy verj szöget a fogkrém által hagyott nyomokba.

7. Víznyomok a faasztalon

Keverj össze egy pici fogkrémet és szódabikarbónát, majd egy nedves, puha ronggyal dolgozd bele a fába és öblítsd le. A pohár és tányér alja után maradt víznyomokat könnyűszerrel eltünteti.

8. Filctoll eltüntetése a fáról

Ha kreatív gyerkőceid vannak, akkor bizonyára örülni fogsz ennek a tippnek. A fogkrém ugyanis hatékonyan eltávolítja a filcnyomokat is a fáról. Szóval, ha incselkedős kedvükben voltak a gyerekek és a fa asztalra rajzoltak, nincs más dolgod mint fogkrémmel átdörzsölni a műveket. Ha sajnálod az alkotást, előtte fotózd le! :)

9. Kifehéríti a cipő talpát

A gumitalpú cipők újra úgy fognak kinézni, mint új korukban, csak sikáld meg a talpukat egy kis fogkrémmel, majd öblítsd le.

Forrás: goodhousekeeping.com praktikái alapján írta kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Izgalmas őszi bakancslista családok számára – Hogy a kellemes hasznos is legyen!

Az őszi atmoszféra mindig magával ragadott. Körülnézve az az érzés lesz úrrá rajtam, mintha folyamatosan készülne valami. A búcsúzás, mintha ott rejtőzne a sárga lombok között, a melankólia mégsem válik csapongóvá, mert a színek, illatok megfűszerezik, és a sóhajokba szinte észrevétlen szövik bele az új reményeket is. Már évek óta figyelem, hogy ebben a nyárbúcsúztató, álmatag időszakban mintha inkább „befelé” élnék, többet töprengenék időről, elmúlásról. Furcsamód, számomra inkább éppen az évnek ez a szakasza hozza el a visszatekintés igényét, a summázást, a tapasztalatok áttekintését, és a tanulságok levonását.

Hozd magaddal! – Te őrzöd még a nyaralós hangulatot?

Bízunk benne, hogy sikerült némi időt szakítani a nyári, ősz eleji feltöltődésre, pihenésre, és egy kicsit kitekinteni a hétköznapokból. Lehet mögötted egy egzotikus utazás, vagy néhány otthon töltött, tartalmas, nem koránkelős nap, a lényeg a kikapcsolódás.

Legédesebb vigasztalónk és barátunk: a csokoládé

A csokoládé megédesíti a szomorúan sós és olykor kesernyés hétköznapokat. Ha vendégeket várunk, tudjuk: egy csokoládés finomsággal nem lehet mellélőni, így a zsúrasztalra került ízpalettán bizton szerepelhet a csokialapos créme brülée-től a csokis muffinon és csokoládé mousse-on át a mindenki-kedvence kategóriába sorolható csokoládépuding egyaránt. Ajándék formájában örömmel adjuk és mosolyogva fogadjuk.