2017.06.28. 16:45:54 12459 290

8 tipp, hogy csodás képeket lőhess a nyaraláson is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha te vagy az az ember, aki a nyaralás alatt mindenhová magával viszi a fényképezőgépét (esetleg mobilját), hogy minden egyes mozzanatot megörökíthessen, és aki a nap végén pedig nem győzi válogatni a sok száz kép közül a jobban sikerültek, akkor ez a kis útmutató neked szól!

Fotózás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fotózás

1. Légy jóban a gépeddel!

Alaposan ismerd meg a technikát, amivel fotózol. Szánj rá időt, hogy éles helyzetben már ne azt kelljen keresgélni, milyen funkciókat és hol állíthatsz be a tökéletes képért, pl. fehéregyensúly. Ehhez már praktikus videók is rendelkezésedre állnak a videó megosztó portálokon.

2. Tartsd biztosan a kamerát!

Ahhoz, hogy igazán éles képek készülhessenek, biztos kézzel kell tartanod a fényképezőgépedet. Míg nem számítasz gyakorlottnak, addig két kézzel fogd úgy, hogy a könyökeidet szorosan a tested mellett tartod. Nyugodtan felhasználhatod a környezetedben lévő tereptárgyakat állványként is!

3. Ne spórolj a felbontáson!

Igen, a nagy felbontású képek eszik a helyet a memóriakártyán, ám mégsem érdemes alacsony felbontással takarékoskodni a helyen. Inkább vigyél magaddal még egy vagy nagyobb kártyát.

4. Használd ki az automata módokat!

Ha gyorsan kell különböző karakterű fényképeket készítened egymás után, akkor értelemszerűen érdemes pl. a tájkép módról portré módra (itt ajánlott a piros szem hatás csökkentése) állítani a fényképezőgépedet, ahelyett, hogy minden beállítást egyesével állítanál át. Ha gyenge a fókusz és az exponálás, akkor sajnos néhány fő funkciót kénytelen leszel manuálisan beállítgatni.

5. Használd a fényt megfelelően!

Figyeld meg, honnan érkezik a fény, általában az a jó, ha a fényforrás a te hátad mögött található. Próbáld megtalálni, hogy a fény melyik szögből éri legjobban úgy a fénykép tárgyát úgy, hogy az a legelőnyösebb legyen. Így élvezetesebb lesz visszanézni a különleges pillanatokat.

A fotózás mágikus időpontjai:

Az arany órák – közvetlenül napfelkelte utáni és a napnyugta előtti 1-1 óra, amikor szép narancsos színe van a fénynek. Ilyenkor hosszabbak az árnyékok és a fények lágyabbak, ezek érdekes hatást kelthetnek a fotóidon. A kék óra – Az esti fényekkel megvilágított városokat, hidakat és egyéb építményeket érdemes naplemente után 15-20 perccel fotózni, amikortól egyre sötétebb az ég kékje.

Kék óra, GentKék óra, Gent

6. Fókuszálj megfelelően!

Minden képen szükség van fókuszra, azonban te ne a középpontra fókuszálj! A 2/3, 1/3 arány bármilyen témánál nyerő lehet, tehát told a fotózandó témát a kép valamelyik szélső harmadába.

7. Menj közelebb a fotód tárgyához!

A részletek nagyon fontosak, az elnagyolt fotók kevésbé hozzák vissza a nyaralás emlékeit. Nézd csak meg milyen nagy a különbség egy 10 lépésről és egy 5 lépés távolságból készített fénykép között.

8. Figyelj a háttérre!

Ha személyt fényképezel, inkább állítsd oda őt, ahol egyöntetűbb a háttér, és figyeljetek a nem oda illő dolgokra is. A fénykép visszanézése után sokkal zavaróbbak lesznek a képen kép készítése során furcsának titulált részletek. A szabad szemmel látott dolgok jobban megmaradnak az emlékezetedben, tehát ne csak a fényképezőgépen keresztül nézd a világot! Ha azonban arra érdemeset látsz, kifizetődő „megkínoznod” magad egy-egy kitekert pózzal a tökéletes végeredmény kedvéért.

Pózoláshoz szuper tippeket kaphatsz ebben a cikkben: Profi pózolási technikák hús-vér nőknek>>

Forrás: wikihow.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!