2017.06.28. 16:45:54 12467 290

8 tipp, hogy csodás képeket lőhess a nyaraláson is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha te vagy az az ember, aki a nyaralás alatt mindenhová magával viszi a fényképezőgépét (esetleg mobilját), hogy minden egyes mozzanatot megörökíthessen, és aki a nap végén pedig nem győzi válogatni a sok száz kép közül a jobban sikerültek, akkor ez a kis útmutató neked szól!

Fotózás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fotózás

1. Légy jóban a gépeddel!

Alaposan ismerd meg a technikát, amivel fotózol. Szánj rá időt, hogy éles helyzetben már ne azt kelljen keresgélni, milyen funkciókat és hol állíthatsz be a tökéletes képért, pl. fehéregyensúly. Ehhez már praktikus videók is rendelkezésedre állnak a videó megosztó portálokon.

2. Tartsd biztosan a kamerát!

Ahhoz, hogy igazán éles képek készülhessenek, biztos kézzel kell tartanod a fényképezőgépedet. Míg nem számítasz gyakorlottnak, addig két kézzel fogd úgy, hogy a könyökeidet szorosan a tested mellett tartod. Nyugodtan felhasználhatod a környezetedben lévő tereptárgyakat állványként is!

3. Ne spórolj a felbontáson!

Igen, a nagy felbontású képek eszik a helyet a memóriakártyán, ám mégsem érdemes alacsony felbontással takarékoskodni a helyen. Inkább vigyél magaddal még egy vagy nagyobb kártyát.

4. Használd ki az automata módokat!

Ha gyorsan kell különböző karakterű fényképeket készítened egymás után, akkor értelemszerűen érdemes pl. a tájkép módról portré módra (itt ajánlott a piros szem hatás csökkentése) állítani a fényképezőgépedet, ahelyett, hogy minden beállítást egyesével állítanál át. Ha gyenge a fókusz és az exponálás, akkor sajnos néhány fő funkciót kénytelen leszel manuálisan beállítgatni.

5. Használd a fényt megfelelően!

Figyeld meg, honnan érkezik a fény, általában az a jó, ha a fényforrás a te hátad mögött található. Próbáld megtalálni, hogy a fény melyik szögből éri legjobban úgy a fénykép tárgyát úgy, hogy az a legelőnyösebb legyen. Így élvezetesebb lesz visszanézni a különleges pillanatokat.

A fotózás mágikus időpontjai:

Az arany órák – közvetlenül napfelkelte utáni és a napnyugta előtti 1-1 óra, amikor szép narancsos színe van a fénynek. Ilyenkor hosszabbak az árnyékok és a fények lágyabbak, ezek érdekes hatást kelthetnek a fotóidon. A kék óra – Az esti fényekkel megvilágított városokat, hidakat és egyéb építményeket érdemes naplemente után 15-20 perccel fotózni, amikortól egyre sötétebb az ég kékje.

Kék óra, GentKék óra, Gent

6. Fókuszálj megfelelően!

Minden képen szükség van fókuszra, azonban te ne a középpontra fókuszálj! A 2/3, 1/3 arány bármilyen témánál nyerő lehet, tehát told a fotózandó témát a kép valamelyik szélső harmadába.

7. Menj közelebb a fotód tárgyához!

A részletek nagyon fontosak, az elnagyolt fotók kevésbé hozzák vissza a nyaralás emlékeit. Nézd csak meg milyen nagy a különbség egy 10 lépésről és egy 5 lépés távolságból készített fénykép között.

8. Figyelj a háttérre!

Ha személyt fényképezel, inkább állítsd oda őt, ahol egyöntetűbb a háttér, és figyeljetek a nem oda illő dolgokra is. A fénykép visszanézése után sokkal zavaróbbak lesznek a képen kép készítése során furcsának titulált részletek. A szabad szemmel látott dolgok jobban megmaradnak az emlékezetedben, tehát ne csak a fényképezőgépen keresztül nézd a világot! Ha azonban arra érdemeset látsz, kifizetődő „megkínoznod” magad egy-egy kitekert pózzal a tökéletes végeredmény kedvéért.

Pózoláshoz szuper tippeket kaphatsz ebben a cikkben: Profi pózolási technikák hús-vér nőknek>>

Forrás: wikihow.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Mi lapul a jókislány-szindróma hátterében?

A túl sok jóból is megárthat a sok. A mindig, mindenkinek, minden körülmények között való megfelelési kényszer idővel kifejti a mentális egészségre gyakorolt negatív hatásait. Bár tökéletesen ártalmatlannak tűnik, ha valakit olyan jelzőkkel illetnek, mint: csendes, jól nevelt, engedelmes, mindig mások kedvét és örömét kereső, mégis sok nő önbecsülésén és önbizalmán ejthet súlyos sebeket.

Konkrét célok nélkül nincs siker

Az élet célok nélkül olyan, mint a… és itt most mindenki behelyettesítheti a számára legszimpatikusabb hasonlatvariánsokat erre a kihagyott helyre. Azt már az önsegítő könyvek lapozásából és elszánt jegyzeteléséből, videókból, közösségi oldalakról és tréningekről tudjuk, hogy a sikeres élet elengedhetetlen elemei a célok. Mégpedig a konkrét célok. De miért is fontos kristálytisztán látni azokat?