2016.06.19. 10:52:03 38658 272

8 idézet, ami nagyszerűen összefoglalja az apaság szépségeit, nehézségeit!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Június utolsó vasárnapja az apákról szól, bár hazánkban annyira még nem elterjedt, de valószínűleg azokban a családokban, ahol már valaha halottak róla, az anyák napjával együtt az apák napját is meg fogják tartani. Mert miért is ne? Elvégre az édesapák is megérdemlik, hogy megemlékezzenek róluk!

Apa kislányával - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Apa kislányával

Az apaság nem könnyű, ahogy az anyaság sem, főként a korban, amiben élünk. Egyre több feladatnak, szerepkörnek kellene megfelelni, melyek közül „csak” egy az apaság – hozzáteszem, a legfontosabb, hiszen mégis csak egy másik ember élete múlik azon, hogy milyen mintát mutat egy apa, hogyan gondoskodik róla.

A kezdeményezés, hogy az édesapáknak is legyen egy napja, Amerikából terjedt el, ahol ma már ugyanolyan ünnepként kezelik eme napot, mint az anyák napját, és az iskolákban, óvodákban is műsorral, ajándékkal készülnek az apukáknak. Nagyon kedves gondolat, reméljük, hogy itthon is lesz hasonló intézményes kezdeményezés. Addig is emlékezzünk meg az apaság fontosságáról, szépségéről és nehézségéről néhány idézettel. Ezek most nektek szólnak, kedves apukák és nagypapák!

1.

A legfontosabb, amit egy apa tehet a gyermekeiért, hogy szereti az anyjukat.

Theodore M. Hesburgh

2.

Egy apa reménytelensége az egyik legfélelmetesebb dolog. Egy apa mindig mindent megtesz a fiáért, egy apa, még ha a világ dől is össze, megy, ha a fia hívja. Egy apa a nehéz időkben is ott van a fia mellett, mert az apát és a fiút a lélek köti össze egymással.

Ezel - Bosszú mindhalálig c. film

3.

Amiről az apa hallgat, a fia beszél, és gyakran úgy találom, hogy maga a fiú az apa felfedett titka.

Friedrich Nietzsche

4.

Egy apa úgy van a gyermekeivel, mint Isten velünk, emberekkel. A szívek mélyére lát, és megítéli a szándékokat.

Honoré de Balzac

5.

Ahogy egy férfi összekötődött egy nővel, egy apa is összekötődhet az utódjával - ezért az ő szíve is megnyílt, és mindent magába fogadott: az elkötelezettséget, amely a gyermekvállalással járt együtt; a rettegést, hogy elveszítheti, ami szerinte soha nem fog megszűnni; az örömöt, hogy miután ő meghal, lesz a földön belőle valaki; a türelmetlenséget, hogy minél hamarabb láthassa; az elkeseredett vágyat, hogy a karjába ölelje, a szemébe nézzen, és határtalan szeretetet adjon neki.

J. R. Ward

6.

Isten szíve szerint való férfi. Ilyen ember akarok lenni én is. Ilyen apa. Isten szívét akarom megmutatni a gyermekeimnek. Isten feltétel nélküli szeretetét és elfogadását. Az Ő szentségét és tisztaságát akarom tükrözni. Igazságos és megbízható apa akarok lenni. Aki vigasztalást és menedéket nyújt a gyermekeinek, mint Isten is az övéinek. Gyermekeim barátja akarok lenni, ahogy Ő is az. Úgy akarom fegyelmezni őket, ahogy Isten fegyelmez minket. Meg akarok nekik bocsátani, ahogy Ő is megbocsát. Azt akarom, hogy tiszteljenek engem, és tiszteljenek másokat is...

Egyértelmű, hogy a huszonegyedik században apának lenni olyan kihívás, ami a végletekig igénybe veszi egy férfi erejét...

Josh McDowell

7.

Kétféle szeretet van, amely igen nagyon különbözik egymástól. Az egyik szeretet, amelyet az apa érez gyermekei iránt, amelyet az anya érez, amely úgy támad föl bennünk néha, mint különös ragyogás és gyöngédség, amely félig fájdalmas is. (...) Az a szeretet, amelyet az ifjú érez egy nő iránt, a szerelem - csak az átszellemülés és a teljes bizalom ritka pillanataiban hasonlít az előbbihez.

Herbert George Wells

8.

Akinek az alkata és az élete nem elég szerencsés a vágyaihoz, de nem is elég szerencsétlen, hogy feladja őket, abból jó apa lehet.

Sándor Máté

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...