2018.04.11. 22:16:29 13816 278

8 dolog, amit tehetsz ekcéma esetén
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az egyik leggyakoribb bőrprobléma az ekcéma, melynek rengeteg fajtája létezik. Általában az immunrendszer hiányosságai okozzák, ehhez társulhat még az érzékeny, száraz bőr, és tessék: máris kialakul a viszkető gyulladás. Kellemetlen és nem is szép látvány, nem csoda, ha meg akarsz szabadulni tőle mielőbb.

Férfi kezén ekcéma - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Férfi kezén ekcéma

A gyulladást csökkentő gyógyszert, esetleg szteroidos krémet írnak fel a kezelésére, de ennél többet is tehetsz és meg is előzheted. Sőt, az előbb említett gyógyszeres, kevésbé kíméletes kezelések helyett is kipróbálhatod az alábbi dolgokat.

1. Csak csínján azzal a vízzel!

Meleg (vagy inkább langyos), de semmi esetre sem forró vízzel zuhanyozz, és csak rövid ideig. Minél több időt töltesz a zuhany alatt, annál nehezebb lesz a bőrödet hidratálni.

2. Szappan érzékeny bőrre

Lehetőleg illatmentes, érzékeny bőrre kifejlesztett, minőségi szappant vagy tusfürdő használj, amit leginkább csak a hajlatokban alkalmazol, és nem az egész testeden. Nem kell túl sokat használni ezeket a termékeket, mert csak lemossák a bőr természetes zsírosabb védőrétegét. A színezékek és az illatok irritáló hatással lehetnek.

3. Zsíros krémek

Válassz zsírosabb, vaskosabb krémeket, testvajakat a hidratáláshoz. Ezeket általában tégelyben lehet kapni, és sokkal jobban hidratálnak, mint a hígabb, kinyomható, tubusos változatok. Persze itt is ragaszkodj a minőséghez, és érzékeny bőrre ajánlottat válassz! Közvetlenül zuhanyzás után használd, az sem baj, ha még egy kicsit vizes vagy, így még jobb lesz a hidratálás.

4. Kókuszolaj

Néhány kutatás szerint a kókuszolaj gyulladásgátló és antibakteriális hatása segíthet az ekcéma kezelésében is. Az orvosod javaslatai mellett ezt is kipróbálhatod.

5. Sok stressz ért mostanában?

A stressz hatását nem szabad lebecsülni! Ha a gyógyszerek és krémek hatására sem javul az ekcéma, akkor érdemes ezt is figyelembe venni, és nagyobb hangsúlyt fektetni a stresszoldásra

6. Párásíts!

Télen a fűtés miatt szárazabb a levegő, így ez idő alatt érdemes hideg párásítóval szinten tartani a lakás páratartalmát, mivel ez is előidézheti az ekcémás tünetek felerősödését.

7. Ételallergiás lennél?

Az ekcéma akár ennek is lehet az egyik tünete. Írj naplót arról, hogy mit eszel, és hogy mikor jönnek elő foltok, mikor erősödik a viszketés. A tej, a tojás, a szója gyakorta okoz ilyen jellegű allergiás tüneteket. Ha az ekcéma 2 napon belül jelentkezik, mikor valami lehetséges allergént ettél, érdemes felkeresni egy szakembert ezzel kapcsolatban.

8. Lelki okok

Több dolog is állhat a háttérben, melyekről egy előző cikkünkben írtunk. Többek között például undor, szülővel való konfliktus és lezárási, elszakadási nehézségek.

Forrás: goodhousekeeping.com/beauty/anti-aging/a48159/eczema-skin-care-tips/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...