2018.01.26. 15:28:32 17659 501

8 dolog, amit főzés közben (ne) tegyél
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az élet számos területéhez hasonlóan mindenkinek megvannak a maga kis rituáléi a konyhában is. Azonban vannak olyan apróságok, amiket érdemes lehet megváltoztatni a sikeresebb, gyorsabb sütés-főzés érdekében. Lássuk, mik lehetnek ezek?

Főzés a konyhában - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Főzés a konyhában

1. Ne kevergesd túl gyakran az ételt a serpenyőben.

Inkább hagyd, hogy egy-egy oldala egy kis színt kapva szép aranybarnára süljön.

2. Csak olyan bort használj a főzéshez, amit szívesen meg is iszol.

Az olcsóbb borászati termékek nemcsak a gyomrodnak, de az ételednek sem tesznek túl jót. A gyenge minőségű bor főzés utáni „maradékát” ráadásul nem is szívesen fogjátok elfogyasztani a vacsorához.

3. Add a fokhagymát később az étekhez, mint ahogy azt a recept írja.

Mivel az apróra vágott hagyma hamar megég - csak 3 perc kell ahhoz, hogy rendesen megpuhuljon - inkább a főzés vége felé add hozzá.

4. Töröld szárazra a zöldségeket, mielőtt megpárolod őket.

Különben sokkal több gőz fog képződni a párolgás miatt.

5. A fagyasztott zöldségeket olvaszd ki teljesen és csepegtesd le, mielőtt feldolgozod.

Ellenben tiszta pára lesz a konyhád, az előző esethez hasonlóan.

6. A hús feldarabolása előtt mindig szeld fel a zöldségeket.

Főleg, ha valamiért ugyanazon a vágódeszkán kell vágnod ezeket, így elkerülhető, hogy a nyers húsban lévő baktériumok rákerüljenek a többi hozzávalóra.

7. Egy pillanatra se hagyd ott a forralandó tejet.

Eszméletlen hamar ki tud futni, és 1000 évig is eltart, amíg levakarod, ha már odaégett.

8. Ne variálj receptet az első kipróbáláskor.

Nem tudhatod előre, hogy pontosan milyen lesz a végeredmény, pláne, ha még módosításokat is végzel a receptben. Ha bármit is helyettesítenél az alapanyagok közül, azt egy próbasütés/főzés után tedd.

A tippek forrása a buzzfeed.com.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.