2015.04.20. 11:30:45 15968 264

8 csodás dekoráció egyszerű konzervdobozokból
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hétvégére nagyszerű kézműves program lehet egy (vagy akár több) konzervdoboz átalakítása valami praktikus vagy mutatós dologgá. A mi abszolút kedvencünk ez a lámpás sorozat, de még 7 nagyszerű ötlettel várunk a cikkben! Csak vigyázz, nehogy elvágd a kezed!

Lámpás | Fotó: growcreative.blogspot.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lámpás | Fotó: growcreative.blogspot.com

Készülődés a piknikre!

Piknikhez | Fotó: sweetpaulmag.comPiknikhez | Fotó: sweetpaulmag.com

Ezzel a nagyszerű ötlettel könnyedén összekészítheted a piknik kosár tartalmát. A névre szóló dobozokban elfér a szalvéta, a műanyag evőeszköz, egy üveg ásványvíz és egy szívószál vagy egy szelet csoki is. A tiszta konzervdobozt csomagoló papírral bevonjuk, ráírjuk egy vignettára a nevet, majd felragasztjuk és megtöltjük.

Ceruzatartó vagy még annál is több!

Ceruzatartók | Fotó: CyntiaShaffer.typepad.comCeruzatartók | Fotó: CyntiaShaffer.typepad.com

Imádsz festegetni és kézműveskedni? Akkor fogj egy nagyobb konzerv dobozt és dróttal rögzíts hozzá egy csomó kisebbet, de előtte vond be őket színes anyagokkal – tapéta ragasztóval felragaszthatod rájuk. Minél változatosabb méretűek és színesebbek, annál klasszabb lesz a végeredmény.

Hogyan rögzítsd a konzervdobozokat egymáshoz? Először is egy szeggel és kalapáccsal üss két-két lyukat a kisebb dobozokra, majd a nagy konzervbe is, úgy, hogy elférjenek egymástól a kis tárolóid. Fogj egy darab drótot, fűzd át először a kis dobozokon ütött két lyukon, majd a nagy dobozon, és a végén csavard össze a két drótot egy fogóval.

Egyszerű váza

Virágos dekoráció | Fotó: shelterness.comVirágos dekoráció | Fotó: shelterness.com

Csak fújd le a konzervdobozokat festékkel (például arany, réz vagy fehér) és töltsd meg őket a kedvenc virágaiddal.

Váza nyírfa kéreggel

Virágos dekoráció | Fotó: jeniferrizzo.comVirágos dekoráció | Fotó: jeniferrizzo.com
Egy kicsit komplikáltabb, de nagyon mutatós ez a váza is. Ehhez nyírfakéregre lesz szükséged, amit kreatív boltokban beszerezhetsz. Egy ragasztópisztollyal a dobozra rögzítheted, majd egy faégető pákával „véshetsz bele” neveket, vagy egyszerűen tekerd körbe egy madzaggal. Nagyon rusztikus dekoráció.

”Csillár” konzervdobozból

Csillár | Fotó: shelterness.comCsillár | Fotó: shelterness.com
Egy kis fúrás, faragás, egy kis festés és máris kész a konzervcsillár. Egyedi lehet az étkezőben.

A kedvencünk: a konzervből készült lámpás

Lámpás | Fotó: growcreative.blogspot.comLámpás | Fotó: growcreative.blogspot.com
Csodásak és olyan egyszerű elkészíteni őket. Lyuggasd ki a dobozokat egy kalapács és egy szeg segítségével a kívánt mintára (vagy ha van fúród, az is jól jöhet). Válassz ki egy-két színt, fújd le a konzervdobozokat, helyezz bele teamécsest és kész. Ha szeretnéd, a tetejére drótból készíthetsz egy kis fogót is, így még hordozni is lehet.

Fakanáltartó

Fakanál tartó | Fotó: elsiemarley.comFakanál tartó | Fotó: elsiemarley.com
Tökéletes lehet a mérete egy-egy konzervdoboznak a fakanalak, habverők és spatulát tartására, ám kissé csúnyácskák önmagukban. Egy kis kreativitással azonban szépen felöltöztetheted őket, így már használható és szép tárolók lesznek.

Szélcsengő másként

Szélcsengő | Fotó: cheapcrafting.comSzélcsengő | Fotó: cheapcrafting.com
Fűzz egymásba különböző színűre festett, csökkenő méretű konzervdobozokat és a végére köss egy fakarikát. Olcsó és mutatós darab a hátsó kertbe. Ha fényesen hagyod, még madárijesztőnek is jó.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Hozd ki belőle a maximumot! – Így lesz a mosógéped a legtutibb folteltávolító!

A mosógép folteltávolító hatása sok háztartásban alapvető elvárás, hiszen senki sem szeretne makacs foltokkal küzdeni a ruhákon. A modern mosógépek és a hozzájuk tervezett speciális mosószerek kombinációja hatékonyan veszi fel a harcot a legkülönbözőbb szennyeződésekkel, legyen szó étel-, ital-, vagy sárfoltokról.

Az élelmiszerek további drágulását okozhatja a klímaváltozás

A klímaváltozás jelentős hatást gyakorol a világ mezőgazdaságára, a környezeti változások együttesen további tartós élelmiszer-inflációt okozhatnak a jövőben, amelyet adaptációval, a mezőgazdasági öntözési rendszerek korszerűsítésével, új stressztűrő növényfajták nemesítésével, továbbá precíziós eszközökkel lehet kivédeni - írta az MCC Klímapolitikai Intézet kutatója friss cikkében.

Mit tanulhatunk a műanyagmentes július alatt és hogyan fogjunk hozzá?

A becslések szerint ebben az évben is ránk köszönt a globális Plastic Overshoot Day, vagyis a műanyag-túlfogyasztás napja, melyre előreláthatólag szeptember 5-én kerülhet sor. Ez egy figyelmeztető jelzés arra nézve, hogy a világon keletkező hulladékmennyiség meghaladja a kezelési kapacitást, mely nagymértékű környezetszennyezést eredményezhet. Szerencsére már számos olyan előrevivő törekvés látott napvilágot, amelyek révén mérsékelhető a hulladékhegyek tovább duzzasztásának mértéke. Ezek egyikéről, a műanyagmentes júliusról, illetve a kezdeményezés fontosságáról ejtünk most néhány szót.