2015.04.20. 11:30:45 15806 264

8 csodás dekoráció egyszerű konzervdobozokból
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hétvégére nagyszerű kézműves program lehet egy (vagy akár több) konzervdoboz átalakítása valami praktikus vagy mutatós dologgá. A mi abszolút kedvencünk ez a lámpás sorozat, de még 7 nagyszerű ötlettel várunk a cikkben! Csak vigyázz, nehogy elvágd a kezed!

Lámpás | Fotó: growcreative.blogspot.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lámpás | Fotó: growcreative.blogspot.com

Készülődés a piknikre!

Piknikhez | Fotó: sweetpaulmag.comPiknikhez | Fotó: sweetpaulmag.com

Ezzel a nagyszerű ötlettel könnyedén összekészítheted a piknik kosár tartalmát. A névre szóló dobozokban elfér a szalvéta, a műanyag evőeszköz, egy üveg ásványvíz és egy szívószál vagy egy szelet csoki is. A tiszta konzervdobozt csomagoló papírral bevonjuk, ráírjuk egy vignettára a nevet, majd felragasztjuk és megtöltjük.

Ceruzatartó vagy még annál is több!

Ceruzatartók | Fotó: CyntiaShaffer.typepad.comCeruzatartók | Fotó: CyntiaShaffer.typepad.com

Imádsz festegetni és kézműveskedni? Akkor fogj egy nagyobb konzerv dobozt és dróttal rögzíts hozzá egy csomó kisebbet, de előtte vond be őket színes anyagokkal – tapéta ragasztóval felragaszthatod rájuk. Minél változatosabb méretűek és színesebbek, annál klasszabb lesz a végeredmény.

Hogyan rögzítsd a konzervdobozokat egymáshoz? Először is egy szeggel és kalapáccsal üss két-két lyukat a kisebb dobozokra, majd a nagy konzervbe is, úgy, hogy elférjenek egymástól a kis tárolóid. Fogj egy darab drótot, fűzd át először a kis dobozokon ütött két lyukon, majd a nagy dobozon, és a végén csavard össze a két drótot egy fogóval.

Egyszerű váza

Virágos dekoráció | Fotó: shelterness.comVirágos dekoráció | Fotó: shelterness.com

Csak fújd le a konzervdobozokat festékkel (például arany, réz vagy fehér) és töltsd meg őket a kedvenc virágaiddal.

Váza nyírfa kéreggel

Virágos dekoráció | Fotó: jeniferrizzo.comVirágos dekoráció | Fotó: jeniferrizzo.com
Egy kicsit komplikáltabb, de nagyon mutatós ez a váza is. Ehhez nyírfakéregre lesz szükséged, amit kreatív boltokban beszerezhetsz. Egy ragasztópisztollyal a dobozra rögzítheted, majd egy faégető pákával „véshetsz bele” neveket, vagy egyszerűen tekerd körbe egy madzaggal. Nagyon rusztikus dekoráció.

”Csillár” konzervdobozból

Csillár | Fotó: shelterness.comCsillár | Fotó: shelterness.com
Egy kis fúrás, faragás, egy kis festés és máris kész a konzervcsillár. Egyedi lehet az étkezőben.

A kedvencünk: a konzervből készült lámpás

Lámpás | Fotó: growcreative.blogspot.comLámpás | Fotó: growcreative.blogspot.com
Csodásak és olyan egyszerű elkészíteni őket. Lyuggasd ki a dobozokat egy kalapács és egy szeg segítségével a kívánt mintára (vagy ha van fúród, az is jól jöhet). Válassz ki egy-két színt, fújd le a konzervdobozokat, helyezz bele teamécsest és kész. Ha szeretnéd, a tetejére drótból készíthetsz egy kis fogót is, így még hordozni is lehet.

Fakanáltartó

Fakanál tartó | Fotó: elsiemarley.comFakanál tartó | Fotó: elsiemarley.com
Tökéletes lehet a mérete egy-egy konzervdoboznak a fakanalak, habverők és spatulát tartására, ám kissé csúnyácskák önmagukban. Egy kis kreativitással azonban szépen felöltöztetheted őket, így már használható és szép tárolók lesznek.

Szélcsengő másként

Szélcsengő | Fotó: cheapcrafting.comSzélcsengő | Fotó: cheapcrafting.com
Fűzz egymásba különböző színűre festett, csökkenő méretű konzervdobozokat és a végére köss egy fakarikát. Olcsó és mutatós darab a hátsó kertbe. Ha fényesen hagyod, még madárijesztőnek is jó.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!

Felejtsd el a bolti légfrissítőket, válaszd ezeket a természetes megoldásokat

A különféle kozmetikai és háztartási termékekben található szintetikus illatanyagok illatmolekulái akár káros hatással is lehetnek az emberi egészségre – különösen, ami a bőrt és a légzőszerveket illeti. Ugyanakkor ezek az illatvegyületek olyan állapotok előidézőivé is válhatnak, mint a fejfájás, a légzési nehézségek, asztmás rohamok vagy neurológiai problémák. Mit tehetünk?