2015.11.29. 19:18:00 14884 329

7 ok, amiért jó, ha macskád van
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Őszinte leszek: ha választani kell, hogy macska, vagy kutya, én inkább az ebekre szavazok. Megrögzött kutyapártinak tartom magam, ám egy-egy cuki cicás fotó, vagy doromboló szőrgombóc láttán az én szívem is meglágyul. Kíváncsi voltam, miért is lenne jó nekem, ha az ebek helyett egyszer a cicusok mellett tenném le a voksomat.

Édes cica - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Édes cica

Megvan az előnye a cicatartásnak is. Íme!

1. A macska nyugalmat hoz az életedbe

A kedves dorombolás vagy a cicus puha szőrének simogatása kutatások szerint is megnyugtat, jó hatással van a vérnyomásra. Ezért néhány apró csínytevés elnézhető ezeknek a huncut macsekoknak!

2. A macska mindig a talpára esik

Ők az állatvilág egyik nagy keljfeljancsijai. Mindegy, honnan, milyen szögből, tuti, hogy mindig a talpukra esnek. (Egyedül a vajas kenyér okozhat számukra némi nehézséget…de megoldják azt is.;-)) Hát már ezért érdemes szeretni őket, nem?

3 .Édesen csodálkozó vagy könyörgő cicaszemek

Hát mégis ki ne emlékezne Shrek Csizmás kandúrjára, aki harciasságát óriási, rimánkodó cicaszemekkel „spékelte” meg, amellyel minden ellenséget levett a lábáról. No, hát ezt a macsekok előszeretettel alkalmazzák, melytől mi, gyarló emberek azonnal elolvadunk.

4. A macskák vidámabbá teszik az életünket

Legyünk őszinték: a macskák mókásak. Nagyon mókásak. Ha akarnak, ha nem, igazán vicces dolgokba tudnak keveredni, amivel aztán nevetést, vidámságot csalnak mindennapjainkba. A kaliforniai Loma Linda Egyetem egy kutatócsoportja is megállapította, hogy egy vidám macsek jó hatással lehet hangulatunkra, csökkenti a kortizol szintet, erősíti az immunrendszert és a szívünket.

5. A macskák lelkünk csodadoktorai

Egy kedves dorombolás, egy vigasztaló miáú és máris feldobják a legszomorúbb perceket is. Kutatások igazolják, hogy a macskák pozitívan befolyásolják a depresszióra hajlamos emberek hangulatát. Gondoskodni valakiről, egy cicáról, tudni, hogy fontosak vagyunk neki, hogy felelősek vagyunk valakiért, sokat javíthat, erősíthet rajtunk lelkileg.

6. A macskák javítanak szívünk egészségén

Azt tudtad, hogy egy 2008-as kutatás szerint a cicatartók között kb.30 %-kal kevesebb a szívinfarktus esélye? Nem meglepő, hogy egy 1 évvel későbbi kísérlet bebizonyította, hogy a macska, illetve inkább tartása erősíti szívünket, vérkeringésünket és segít elkerülni az ilyen fajta megbetegedéseket.

7. A macskák soha nem adják fel

Nem számít, mennyi kudarc éri őket, a macskák mindig újra és újra próbálkoznak, ha valamit el szeretnének érni. Nem adják fel egykönnyen, sőt, talán soha. Szívós kis szőrmókok, az egyszer biztos, akár példát is vehetnénk róluk.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.