2021.01.19. 18:00:12 10904 293

7 gyakran figyelmen kívül hagyott dolog, amit jobb lenne lefertőtleníteni!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az otthonunk tisztán tartásakor tavaly óta kiemelt szerepet kapott a betegséget hozó baktériumoktól és vírusoktól történő mentesítés. A csaptelepek és a kilincsek mellett azonban nemcsak a mobilokra kell sort keríteni, van még pár váratlan hely, ahol a kórokozók megbújhatnak!

Fertőtlenítés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fertőtlenítés

Szerelkezz fel szappanos vízzel és fertőtlenítőszerrel, majd járd körbe a helyiségeket, de a takarítási zónákat egészítsd ki ezekkel a leggyakrabban figyelmen kívül hagyott területtel:

1. Kapcsolók

A fali villanykapcsoló, az asztali és az állólámpa kapcsolói rendszeresen tisztítandó területek, csak arra kell ügyelnünk, hogy a kényes helyekre ne szivároghasson be folyadék!

2. Mikrohullámú sütő

Különösen az érintőpadra, tekerhető gombokra és a fogantyúra kell hangsúlyt fektetnünk a fertőtlenítés során: A szappanos víz segít zsírtalanítani a felületeket, így hatásosabb lesz utána a fertőtlenítés!

3. Eszközök edzéshez

Aki eddig edzőterembe járt, mostanra már kialakíthatott egy miniatűr változatot a nappali egyik sarkában otthon is. A súlyok, a szőnyegek, a gumikötelek és a házi fitneszgépek sem mentesek a fertőzést okozó csíráktól, sőt az izzadságtól sem. Minden használat után töröljük át ezeket fertőtlenítő tisztítókendővel!

4. Pénztárca, pénzcsipesz

A készpénzhasználatot ugyan mellőzzük, amikor lehet, de a vásárlásokkor használt kártyák eléréséhez is gyakran nyitogatjuk a tárcánkat. A bukszát egyszerűen töröljük át kívül-belül, de a benne lévő plasztikkártyák is kerüljenek sorra!

5. Porszívó

Egy nem megfelelően tisztított takarítási eszközzel jobban végig fertőzhetjük az otthonunkat, mint amennyi koszt összeszedünk vele. A tartályokat jobb minden egyes használat során kiüríteni, a mosható szűrőket hetente kiöblíteni, de a kefék sörtéiről se feledkezzünk meg!

6. Zuhanyfüggöny

A mosdó környékét mindenki szorosabb felügyelet alatt tartja, mégis hajlamosak vagyunk a zuhanyfüggönyt kihagyni a körből. Ne legyünk restek leszedni a szövetfüggönyt, hogy a címkén foglaltak szerint járhassunk el vele. A műanyag és vinil függönyök esetén arra kell ügyelni, hogy a tisztításuk után rendesen megszáradva lógassuk csak vissza.

7. Ágy

Riasztónak hangzik elhalt hámsejtek és poratkák közé feküdni? Ezért kell mosni minimum hetente az ágynemű huzatot a lepedővel együtt. A matracot is kiporszívózhatjuk ilyenkor, míg a párnákat és paplanokat érdemes jó negyedévente kitisztítani. Amikor az idő engedi és süt a nap, a szabad levegőn szellőztetni, a nap sugaraival, kímélően fertőtleníteni.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Bosszantó nyomok – Így távolítható el a szilikon 1.

Itt a tavasz, megkezdődnek a felújítások, szépítgetések. Munkától, időtől és persze pénztárcától függően van, aki szakemberre bízza a dolgot és akad, aki saját kezűleg igyekszik kivitelezni a felújítási, javítási munkálatokat. Ha apró rések, lyukak eltüntetése a feladat, a szilikonnal érdemes jó barátságot ápolni.

Nyelveljünk! A nyelvtanulás bonyodalmai és apró trükkök

Azt szokták mondani az ismerőseim, hogy szerencsés vagyok, mert gyermekkoromtól két nyelvet beszélek párhuzamosan, anyanyelvi szinten. Ez valóban egy olyan helyzet, amit már felnőtt korban nem igazán lehet pótolni. Ebből a szempontból a saját esetem kapcsán tapasztalom, hogy mit jelent kisgyermekként két nyelven szinte egyszerre megtanulni beszélni, illetve mit jelent később, már kicsit idősebben egy harmadik nyelvet elsajátítani. Azt gondolná az ember, hogy két nyelv magabiztos használata mellett egy harmadik nyelv megtanulása már gyerekjáték. Jelentem, a dolog nem ilyen egyszerű! Sőt, nagyon nem. Szóval, boncolgassuk ezt egy kicsit részletesebben, hátha sokak számára segítséget jelentenek a saját tapasztalataim.

Közeleg a nyár, és vele együtt a jegeskávé szezon! – Dobd össze otthon!

Nincs is jobb, mint egy ráérős délutánon a barátnőkkel jeges kávét kortyolgatva beszélgetni az élet nagy dolgairól, vagy éppen csacsogni a semmiről. Néha jól esik ezt az otthonunk kényelmében, saját készítésű hideg itókát hörpölgetve megtenni. A helyszínt Nektek kell biztosítani, a jeges kávé receptet mi szállítjuk.