2021.01.19. 18:00:12 12000 300

7 gyakran figyelmen kívül hagyott dolog, amit jobb lenne lefertőtleníteni!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az otthonunk tisztán tartásakor tavaly óta kiemelt szerepet kapott a betegséget hozó baktériumoktól és vírusoktól történő mentesítés. A csaptelepek és a kilincsek mellett azonban nemcsak a mobilokra kell sort keríteni, van még pár váratlan hely, ahol a kórokozók megbújhatnak!

Fertőtlenítés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fertőtlenítés

Szerelkezz fel szappanos vízzel és fertőtlenítőszerrel, majd járd körbe a helyiségeket, de a takarítási zónákat egészítsd ki ezekkel a leggyakrabban figyelmen kívül hagyott területtel:

1. Kapcsolók

A fali villanykapcsoló, az asztali és az állólámpa kapcsolói rendszeresen tisztítandó területek, csak arra kell ügyelnünk, hogy a kényes helyekre ne szivároghasson be folyadék!

2. Mikrohullámú sütő

Különösen az érintőpadra, tekerhető gombokra és a fogantyúra kell hangsúlyt fektetnünk a fertőtlenítés során: A szappanos víz segít zsírtalanítani a felületeket, így hatásosabb lesz utána a fertőtlenítés!

3. Eszközök edzéshez

Aki eddig edzőterembe járt, mostanra már kialakíthatott egy miniatűr változatot a nappali egyik sarkában otthon is. A súlyok, a szőnyegek, a gumikötelek és a házi fitneszgépek sem mentesek a fertőzést okozó csíráktól, sőt az izzadságtól sem. Minden használat után töröljük át ezeket fertőtlenítő tisztítókendővel!

4. Pénztárca, pénzcsipesz

A készpénzhasználatot ugyan mellőzzük, amikor lehet, de a vásárlásokkor használt kártyák eléréséhez is gyakran nyitogatjuk a tárcánkat. A bukszát egyszerűen töröljük át kívül-belül, de a benne lévő plasztikkártyák is kerüljenek sorra!

5. Porszívó

Egy nem megfelelően tisztított takarítási eszközzel jobban végig fertőzhetjük az otthonunkat, mint amennyi koszt összeszedünk vele. A tartályokat jobb minden egyes használat során kiüríteni, a mosható szűrőket hetente kiöblíteni, de a kefék sörtéiről se feledkezzünk meg!

6. Zuhanyfüggöny

A mosdó környékét mindenki szorosabb felügyelet alatt tartja, mégis hajlamosak vagyunk a zuhanyfüggönyt kihagyni a körből. Ne legyünk restek leszedni a szövetfüggönyt, hogy a címkén foglaltak szerint járhassunk el vele. A műanyag és vinil függönyök esetén arra kell ügyelni, hogy a tisztításuk után rendesen megszáradva lógassuk csak vissza.

7. Ágy

Riasztónak hangzik elhalt hámsejtek és poratkák közé feküdni? Ezért kell mosni minimum hetente az ágynemű huzatot a lepedővel együtt. A matracot is kiporszívózhatjuk ilyenkor, míg a párnákat és paplanokat érdemes jó negyedévente kitisztítani. Amikor az idő engedi és süt a nap, a szabad levegőn szellőztetni, a nap sugaraival, kímélően fertőtleníteni.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában