2018.08.14. 17:23:42 10822 327

7 bőrápolási szokás, amely segít elkerülni a bőrgyógyászt
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ápolt bőr az igényes megjelenés alapja. Míg néhány szerencsés embernek genetikailag adott és gyakorlatilag különösebb erőfeszítés nélkül gyönyörű az arcbőre, addig másoknak komolyan meg kell küzdenie érte.

Arcbőr ápolása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Arcbőr ápolása

A napi - nemcsak arcápolási - rutin apró változtatásai azonban közelebb vihetnek a makulátlan megjelenéshez.

1. Alapos tisztítás

A legtöbb bőrproblémát az eltömődött pórusok okozzák, ezért különösen fontos, hogy rendesen eltávolítsuk arcunkról a szennyeződéseket. Méghozzá egymás után kétszer! Először egy olajbázisú vagy micellás arctisztító vízzel érdemes áttörölni a bőrt, ezután pedig egy egyszerű (szappanos) lemosással zárandó a művelet.

2. Megfelelő tonizálás

A bőr nedvességének megőrzése érdekében lényeges lépés az arcbőr tonizálása. Amennyiben zsíros a bőrünk, használjunk boszorkány mogyorót tartalmazó készítményt. Száraz bőr esetén pedig aloe vera alapú készítmények javasoltak.

3. Rendszeres hidratálás

Ezért az ápolási formáért lesz talán a leghálásabb az arcbőrünk, méghozzá bőrtípustól függetlenül. Már a kései 20-as éveinkben érdemes nagyobb gondot fordítanunk erre, hogy a mimikai ráncaink ne mélyülhessenek el túl korán.

4. Természetes arcpakolások

Hetente egyszer alakítsd át konyhádat szépészeti laborrá: Az antibakteriális tulajdonságai miatt mézzel, a mechanikai archámlasztás érdekében pedig barna cukorral és kókuszolajjal készült keverék készüljön!

5. Szakszerű pórustisztítás és arcápolás

Keress egy szakértő kozmetikust, aki jártas a bőrproblémák kezelésében, ugyanakkor ismeri a problémákat kiváltó okokat is. Ne kezdd el otthon magadnak nyomkodni a mélyebb pórusokat, mert könnyen kisebesítheted az arcodat! Időnként vegyél igénybe arcfrissítő kezeléseket a fiatalosnak ható arcbőr érdekében.

6. UV védelem

Ne csak akkor használjunk naptejet, ha a strandra megyünk! Tavasztól őszig válasszunk UV-védelemmel ellátott arckrémet, így nem kell aggódni, hogy a nap káros sugarai veszélyeztetik a bőrünket, ha például leülünk egy kávézó teraszán a napra. Az anyajegyekre kifejezetten ügyeljünk, és ha sok van belőlük, akkor a szoláriumot is kerüljük.

7. Extra tipp: az étkezés is nagyon fontos!

A bőrápoláson kívül az étkezésre is érdemes odafigyelni, ha szeretnénk elkerülni a bőrproblémákat, együnk sok friss zöldséget és gyümölcsöt, kerüljük a zsíros ételek, a csokoládé és az olajos magvak túlzott fogyasztását. Ezenkívül igyunk bőségesen vizet, esetleg gyógyteákat, kerüljük a cukros leveket és a koffeint. A dohányzás pedig öregíti a bőrt, így aki szép, feszes, fiatalos arcbőrt szeretne, ne dohányozzon!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...