2015.08.04. 16:00:07 12211 214

6 tiltólistás ital a fogyókúra alatt
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A legtöbben ott követik el a hibát, amikor fogyókúrázni kezdenek, hogy míg az ételekre nagy hangsúlyt fektetnek, az italválasztásukat már kevésbé gondolják át, és döntik magukba a kalóriákat. Te ne kövesd el ezt az alapvető hibát!

Protein turmixok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Protein turmixok

1. Juice

A frissen facsart narancslé is több cukrot tartalmaz, mint gondolnád. Igaz, gyümölcscukor formájában, de az is hizlalhat, hiszen 2-3 dl narancslével akár 6 (azaz hat darab) narancsot is elfogyaszthatsz, ami akár 150 kalóriát is jelenthet. Természetesen a frissen facsart gyümölcsök még mindig jobb választás, mint a sűrítményből készült, illetve a szénsavas üdítőitalok, de nem árt tisztában lenni ezek cukortartalmával sem. Csak ritkán igyál ilyesmit.

Mit fogyassz a dzsúsz helyett? Egyél reggelire gyümölcsöt - a rostok segítenek eltelíteni a gyomrod- , és igyál citromos vizet!

2. Tejes kávék

A jegeskávé, a frappuccino és a többi kávékülönlegesség, valamint a szószok és a tejszínhab rejtegetik a kalóriákat. Ha a sima eszpresszó nem az eseted, igyál cappuccinót tejhabbal, ez a legdiétásabb kényeztető választás, ha ebéd után valami extrára vágysz. Ne felejts el vizet inni mellé, és a kis kekszet inkább vidd haza a gyereknek.

3. Üdítők

Nemcsak a kóla, a narancsüdítő és társai, hanem az ízesített ásványvizek és a tonik is idetartozik. Rengeteg cukrot tartalmaznak, így jobban jársz, ha ilyen formában nem viszel be extra szénhidrátot és egy csomó üres kalóriát a szervezetedbe. Sajna a nagyi málnája sem kivétel... Persze, esetenként megengedett, ha ilyesmivel kényeztetnéd magad, csak ne csinálj rendszert belőle. Helyette fogyassz inkább üres gyümölcs és zöld teát valamint ásványvizet.

4. Szójatej, kókusztej és társai

A különböző csonthéjasokból, szójából és rizsből előállított tejek általában cukrozottak. Ellenőrizd a dobozt, mielőtt úgy döntesz, hogy a rendes tehéntej nem fér bele a diétádba... A mandulatej bár irtó fincsi, nagyon drága és még cukros is! Keress cukormentes változatokat, ha eme italokat szeretnéd fogyasztani vagy diétás süteményekhez felhasználni.

5. Koktélok

Igazából a fogyókúra alatt semmilyen alkohol nem ajánlott, de a koktélok kifejezetten tiltólistásak. A példának okáért: milyen alapanyagokból áll egy jó kis Moito? Lime, fehér rum, jég, menta, szóda és BARNACUKOR. A többi koktélnál sem jobb a helyzet, szóval jobb, ha ezektől távol tartod magad.

6. Protein turmixok

Ha nem vagy élsportoló vagy body builder ezeket inkább felejtsd el! Felesleges magadba tömni ezeket a műfehérje italokat, mivel ha nem sportolsz eleget, akkor nem fogod tudni ledolgozni. Igyál vizet és a fehérjét étel formájában vidd be a szervezetbe. Csirke, sajt, túró, tojás, halak – sokkal jobb választás!

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...