2015.04.21. 19:30:09 14486 356

6 étel, ami segíthet megakadályozni a puffadást!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A puffadás nagyon kellemetlen tud lenni, főleg ha hangok is kísérik, és természetesen mindig a legalkalmatlanabb pillanatokban tör az emberre. Szerencsére vannak olyan ételek és gyógynövények, amelyek nem csak, hogy nem okoznak puffadást, de még segíthetnek is ellene!

Puffadás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Puffadás

Pitypang

A keserű gyógynövény hatékony segítség a különböző emésztési problémák esetén, így a puffadás megszüntetésében is segíthet. Hasonlóan jó hatással lehet az ezerjófű és a cickafark is.

Ananász és papaya

A szakértők szerint ezek a trópusi gyümölcsök segítenek a protein lebontásában, amit egyébként a gyomor hosszú időn keresztül emésztene, és a folyamat során gyakori a gázképződés is. Az ananász (és/vagy papaya) fogyasztással azonban rásegíthetsz egy kicsit, és rövidebb ideig fog tartani az emésztés és az esetleges kellemetlen érzés is.

Kefir

Ha nem vagy tejallergiás, akkor a kefir és a natur joghurt segíthet a gyomrod jóllétének megőrzésében. Az élőflórás kefírben egyébként háromszor annyi jótékony baktérium lehet, mint a joghurban az Ohio State University kutatásai szerint.

Fűszerek

A legjobb módja annak, hogy elkerüld a gázképződést, ha olyan fűszereket adsz az ételhez, amelyek megakadályozhatják ezt. Nem kell extra dolgokra gondolni. A közönséges fekete bors, a kömény, a rozmaring, a kardamom, a koriander, a bazsalikom, a majoránna és a babér pont megteszi.

Kamilla

A kamilla egy univerzális gyógynövény, ami többek között a gyomornak is jót tesz. Itt olvashatsz róla bővebben: Orvosság, nemcsak embereknek: Az illatos kamilla

Forrás: grandparents.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...