2021.01.16. 17:01:24 12995 321

6 apró szokás, amit minél többször tegyél meg magadért!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A kapkodás stresszes, a szervezetlenség pedig időpazarlás, egyik sem tesz jót nekünk. Apró változtatásokkal a napi rutinunkban azonban szép lassan kiegyensúlyottabban tudjuk eltölteni a mindennapjainkat, közérzetünk az öngondoskodás útján jelentős javuláson eshet át!

Téli séta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Téli séta

Az elme a szív és a lélek is ugyanúgy karban tartható, mint a testünk. A rendszeres testmozgás és egészséges táplálkozás mellett van még pár olyan öngondoskodási tipp a tarsolyunkba, amivel 2021-ben teljesebbnek és energikusabbnak érezheted magad:

1. A hosszú estéket változtasd villásreggelivé!

Egy jó éjszakai alvásnak nincs (szépítő) párja! Napi 7-8 óra alvás kellemes hőmérsékletben sokat hozzá tehet a kedvezőbb étkezési szokásokhoz is, de ehhez el kell aludnunk időben és a tennivalókat, no meg a csajos digitális „összejövetelt” is szervezhetjük nyugodtan a reggeli órákra. Az első étkezés részeként pedig mindenképp iktass be egy csésze cukrozatlan teát!

2. Semmidobozból a szabadba!

Amikor annyira ki vagy merülve, hogy csak néznél ki a fejedből, inkább légy aktív! De leginkább testileg: egy ebéd utáni séta például segít visszaadni az energiát ahhoz, hogy a nap további részében is koncentrálni tudj. A szabadban végzett testmozgás (Fény, fény, fény!) még nagylelkűbbé is tesz!

3. Adományozz az idődből!

Nemcsak másokkal teszel jót az önkénteskedéssel, de saját magányodat is csökkentheted, és az önbecsülésed is nőni fog általa. A szorongásra hajlamos személyek számára különösen ajánlott egy segítő szándékú csoportosuláshoz tartozni.

4. Gondolkodj inspirációkban!

Ehhez annyi kell, hogy egyáltalán vegyük észre mindazt a jót, ami nap közben történik velünk. Vezess listát a napi terveződben azokról a dolgokról, amik elégedettségre sarkaltak. Ezek lehetnek egészen apró örömök is, pl. egy meglepő hívás vagy egy utolsó darab rágó a retikülben. Saját mantrát is kreálhatunk a céljaink kifejezésére.

5. Adj szünetet a szemednek is!

Bármivel is foglalatoskodsz nap közben, küldd el pihenőre szemeidet 20 percenként 20 másodpercre! Csak el kell néznünk úgy 20 méterre, hogy elkerüljük a (digitális) szemfáradtságot.

6. Szűkítsd az online közösségedet!

A napi kb. 45 percet, amit a közösségi oldalak pörgetésével töltünk, tegyük hasznosabbá úgy, hogy a számunkra zavaró tartalmakat posztoló emberektől távol tartjuk magunkat. Iratkozz le, lépj ki, töröld! Sőt, lehetőleg a telefon böngészése se legyen az első dolgok között, amiket ébredést követően csinálsz! A lista pontjait érdemesebb fokozatosan tenni életünk részévé; a kisebb, elérhető célokat könnyebb beépíteni napi rutinunkba, hogy azután hosszú ideig a mi jólétünket szolgálhassák!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...