2015.05.02. 20:00:00 12598 362

6+1 ok, hogy mosolyogj minden nap
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hétvégén összehozzuk azt a mosolyt, de dolgos hétköznapokon elég nehezen megy. Hajnali kelés, rohanás a munkába, ahol már kora reggel mindenki a „fontos” kérdésivel nyúz. Pedig szebb lehetne a nap, ha mosollyal indítanánk és folytatnánk. Nem nehéz okot találni erre, de azért segítünk!

Mosolyogni jó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mosolyogni jó

Mosolyogj, hogy jobb kedvre derülj!

Ugyan az érzések az agyban keletkeznek, de az arcunk izmai megerősítik és közvetítik ezeket. Az érzéseid összhangba kerülnek arckifejezéseddel, így ha nevetsz, akkor vidám leszel.

Mosolyogj, hogy elűzd a stresszt!

2012-ben egy, a kansasi egyetemen végzett tanulmány is igazolja ezt. A 170 résztvevő feladata az volt, hogy evőpálcát tartson a szájában, hol semleges arccal, hol mosolyogva. A „nevetők” szívverése lényegesen csökkent és sokkal gyorsabban visszaállt, kevésbé voltak stresszesek, mint „semlegesként”.

Mosolyogj, hogy visszakapd!

Észrevetted már, hogy ha nevetsz, visszamosolyognak Rád! És ez Téged is örömmel tölthet el.

Mosolyogj, hogy nyitottabbnak lássanak

Szintén egy egyetemi tanulmány igazolta, hogy a mosoly által sokkal szerethetőbbek leszünk. Egy szervizelő cég alkalmazottait kérték mosolygásra. Akik többet mosolyogtak, azokat barátságosabbnak vélték az ügyfelek és inkább feléjük fordultak bizalommal.

Mosolyogj, hogy szavahihetőbb légy!

Akárcsak a fenti állítást, ezt is egy egyetemi tanulmány segítségével állapították meg: a mosolygó emberek bizalomgerjesztőbbek a semleges arcot vágókkal vagy grimaszolókkal szemben.

Mosolyogj, hogy növeld magad és társaid teljesítményét!

Egy 2010-es, közgazdászok által végzett tanulmány szerint a mosoly, a jókedély, a vidámság egy irodában csak fokozza a teljesítőképességet. Ilyen környezetben születhetnek a legjobb ötletek.

Mosolyogj, mert ingyen van, de megfizethetetlen!

Mi az? A nap bármely szakában elérhető, könnyen adható, szívesen kapható, ingyen van, ám mégis felbecsülhetetlen értékű. Persze, hogy a mosoly! Oszd, fogadd és add tovább Te is!

Forrás:huffingtonpost.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...