2017.02.22. 16:40:03 10764 337

6+1 ok, amiért a februárt is lehet szeretni
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha nem elég indok az, hogy ez az utolsó téli hónap, akkor mi tudunk még okot adni a február magasztalására. Hogy miért van erre szükség? Nos, ilyenkor már annyira elegünk szokott lenni a télből, hogy a legtöbb nyárimádó hajlamos depressziós tüneteket produkálni, pedig a február igazi fény az alagút végén! :)

Téli nap - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Téli nap

1. Farsangi mulatságok, bálok

Februárban egymást érik a vigasságok, csak figyelni kell! Lovas bál, horgász bál, pedagógus bál, építész bál, fuvaros bál és így tovább - szinte minden szakma, szövetkezet megrendezi a saját kis bálját, meg aztán ott vannak a farsangi bálok. Szépen ki lehet öltözni, mindenki a legjobb formáját hozza, egymást érik a mulatságok, bálok és gálák.

2. Tavaszias időjárás

Fagy után napsütésFagy után napsütés

Az igazat megvallva februárban néha jobb idő van, mint márciusban. Szóval élvezzük a korán jött tavaszt, a napsütést, és tervezzünk minél több kirándulást, kiruccanást februárra, például olyan helyekre, ahol megnézhetjük a hóvirág virágzást - lásd a következő pont. :)

3. Hóvirág

HóvirágHóvirág

Februárban már egészen biztos, hogy láthatunk hóvirágot. Aki vidéken él, és van kertje, annak biztosan nem kell messze mennie, a városiak pedig ellátogathatnak egy közeli erdőbe, ahol az ösvények mentén szinte garantált a fehér mező. Itt összegyűjtöttük, hogy hol láthatjuk a legtöbb hóvirágot az országban>>

4. Fánk és palacsinta

Ha farsang, akkor fánk. Bár az év bármely másik hónapjában is elkészíthető egy jó adag fánk, és a pékségekben, hipermarketekben gyakorlatilag minden nap meg lehet vásárolni, mégis ilyenkor a legjellemzőbb, hogy otthon is előveszünk egy-egy jól bevált fánk receptet. Például ezt a részeges szalagos fánk receptet>>.

Cukormázas fánkokCukormázas fánkok

A Palacsinta-nap is általában február végén van, húshagyókedden, húsvét előtti 41. napon, amely idén február 28-ára esik. Palacsinta receptünk is rengeteg van, ezeket itt nézheted meg>>

5. Akciók, leárazások

Nemcsak a ruházati és cipő boltokban lehet ilyenkor akciókra számítani - bár ennek is nagyon örülünk -, hanem a különböző utazási irodáknál, szállodáknál is, így jó ötlet a nyaralásunkat vagy egy tavaszi kiruccanást már februárban megtervezni. Hidd el, nem túl korai, és jól is esik majd a lelkednek egy kis tervezgetés, nyári, tengerparti vagy balatoni fotók nézegetése. :)

6. Lehet kertészkedni

Téli kertTéli kert

Februárban már neki lehet állni a kertészkedésnek. Itt az ideje, hogy a tél nyomait felszámoljuk, a veteményes kertet megtervezzük, a magokat megvásároljuk és így tovább.

+1. Oscar-díj

Igazi filmes ünnep a február, hiszen ekkor tartják az Oscar-díj átadást is, így a filmrajongóknak február vége mindig különleges. Idén február 27-én adják át a díjakat.

Egy szó mint száz, a februárban is lehet szépséget találni, csak akarni kell, és még az idei február is tartogat számunkra meglepetéseket!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...