2017.02.22. 16:40:03 10821 337

6+1 ok, amiért a februárt is lehet szeretni
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha nem elég indok az, hogy ez az utolsó téli hónap, akkor mi tudunk még okot adni a február magasztalására. Hogy miért van erre szükség? Nos, ilyenkor már annyira elegünk szokott lenni a télből, hogy a legtöbb nyárimádó hajlamos depressziós tüneteket produkálni, pedig a február igazi fény az alagút végén! :)

Téli nap - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Téli nap

1. Farsangi mulatságok, bálok

Februárban egymást érik a vigasságok, csak figyelni kell! Lovas bál, horgász bál, pedagógus bál, építész bál, fuvaros bál és így tovább - szinte minden szakma, szövetkezet megrendezi a saját kis bálját, meg aztán ott vannak a farsangi bálok. Szépen ki lehet öltözni, mindenki a legjobb formáját hozza, egymást érik a mulatságok, bálok és gálák.

2. Tavaszias időjárás

Fagy után napsütésFagy után napsütés

Az igazat megvallva februárban néha jobb idő van, mint márciusban. Szóval élvezzük a korán jött tavaszt, a napsütést, és tervezzünk minél több kirándulást, kiruccanást februárra, például olyan helyekre, ahol megnézhetjük a hóvirág virágzást - lásd a következő pont. :)

3. Hóvirág

HóvirágHóvirág

Februárban már egészen biztos, hogy láthatunk hóvirágot. Aki vidéken él, és van kertje, annak biztosan nem kell messze mennie, a városiak pedig ellátogathatnak egy közeli erdőbe, ahol az ösvények mentén szinte garantált a fehér mező. Itt összegyűjtöttük, hogy hol láthatjuk a legtöbb hóvirágot az országban>>

4. Fánk és palacsinta

Ha farsang, akkor fánk. Bár az év bármely másik hónapjában is elkészíthető egy jó adag fánk, és a pékségekben, hipermarketekben gyakorlatilag minden nap meg lehet vásárolni, mégis ilyenkor a legjellemzőbb, hogy otthon is előveszünk egy-egy jól bevált fánk receptet. Például ezt a részeges szalagos fánk receptet>>.

Cukormázas fánkokCukormázas fánkok

A Palacsinta-nap is általában február végén van, húshagyókedden, húsvét előtti 41. napon, amely idén február 28-ára esik. Palacsinta receptünk is rengeteg van, ezeket itt nézheted meg>>

5. Akciók, leárazások

Nemcsak a ruházati és cipő boltokban lehet ilyenkor akciókra számítani - bár ennek is nagyon örülünk -, hanem a különböző utazási irodáknál, szállodáknál is, így jó ötlet a nyaralásunkat vagy egy tavaszi kiruccanást már februárban megtervezni. Hidd el, nem túl korai, és jól is esik majd a lelkednek egy kis tervezgetés, nyári, tengerparti vagy balatoni fotók nézegetése. :)

6. Lehet kertészkedni

Téli kertTéli kert

Februárban már neki lehet állni a kertészkedésnek. Itt az ideje, hogy a tél nyomait felszámoljuk, a veteményes kertet megtervezzük, a magokat megvásároljuk és így tovább.

+1. Oscar-díj

Igazi filmes ünnep a február, hiszen ekkor tartják az Oscar-díj átadást is, így a filmrajongóknak február vége mindig különleges. Idén február 27-én adják át a díjakat.

Egy szó mint száz, a februárban is lehet szépséget találni, csak akarni kell, és még az idei február is tartogat számunkra meglepetéseket!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.