2015.07.10. 10:05:10 10705 269

5 új szokás, amivel pénzt spórolhatsz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bementél a boltba, és sírva jöttél ki? Úgy érzed, mintha naponta kirabolnának? Pedig Te semmi extrát nem vásárolsz, szimplán csak éled a mindennapokat, igaz? Enni, közlekedni, barátokkal találkozni, ruházkodni és a lakásodat otthonossá tenni nem minősül luxusnak, mégis olyan, mintha az lenne...

Spórolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Spórolás

Íme, 5 tipp, amivel kevésbé megterhelővé válnak a mindennapi kiadások.

1. Vásárolj nagyobb csomagokat az ételből!

Az étel nagyon drága, de ha a nagyobb csomagot veszed meg, akkor spórolhatsz. Félsz, hogy nem fogy el a családi kiszerelés? Fogj össze a barátnőiddel, családtagjaiddal vagy munkatársaiddal és vásároljátok meg együtt, majd osszátok el. Valószínűleg nekik sem lesz az ellenükre a felvetésed.

A nyersanyagok feldolgozására pedig szemeljetek ki egy szombatot vagy vasárnapot, és tartsatok közös főző partikat, kössétek össze a kellemeset a hasznossal! Az elkészült ételt akár a fagyasztóban is tárolhatod, így mindig lesz mihez nyúlni, ha nincs más vagy nincs időd főzni.

Ha szeretsz kertészkedni, és van rá időd, akkor a család részére termeszthetsz zöldségeket, sőt, egy-két csirkét is tarthatsz az udvarban.

2. Mellőzd az autót!

Igaz, a tavalyi árakhoz képest most olcsóbb a benzin, de még mindig nagyon drága. Keress alternatív megoldásokat a munkába járáshoz: próbáld ki a robogózást, pár liter benzinből megleszel havonta, vagy a kerékpározást, a sétát és, ha más lehetőség nincs, akkor a tömegközlekedést.

Ha sétálsz vagy kerékpározol, akkor rögtön a sportkérdést is megoldod, hiszen így nem kell külön kondibérletet vásárolni, de ügyelj arra, hogy időben indulj el.

3. Hagyd ki a partikat!

A kocsmák, éttermek és drága bárok helyett inkább tartsatok házi bulikat. Legyen mindig más a házi gazda, így senkinek nem lesz túlságosan megterhelő, de akár batyus partit is szervezthettek. Ilyenkor mindenki hoz valamit.

Ha jó az idő, a közös bulikat a szabadba is tervezhetitek: Budapesten a Margit-sziget vagy a Városliget például tökéletes erre a célra. Vigyetek pokrócokat, műanyag poharakat, innivalókat és rágcsálnivalót.

Mozi helyett szervezzetek otthoni filmnézős esteket.

4. Vásárolj használtat!

Ez ma már nem olyan nagy kunszt. Felmész az egyik apróhirdetéses portálra, és kinézed a megvásárolni kívánt bútordarabot, háztartási kisgépet, ruhaneműt vagy akár játékot. Sőt, ruhákhoz ott vannak a turkálók, kincsekre bukkanhatsz ott is. A lényeg, hogy rendszeresen látogasd, mert nem biztos, hogy éppen akkor tudsz olyan ruhaneműt vásárolni, amikor szükség van rá. Kicsit előrelátónak kell lenned, de ennek a kincsvadászatnak is megvan a maga szépsége.

Bútort készíthetsz is, például raklapból.

Ha valamiből ragaszkodnál az újhoz, használd az árösszehasonlító portálokat, több ezer forintot megtakaríthatsz a segítségükkel.

  1. Élj minimalistán!

Nem kell annyi kacat és kütyű. Sőt, nincs szükség olyan sok bútorra sem. Azt se bánd, ha kisebb a lakásod, így biztosan kétszer meggondolod, hogy szükséged van-e valamire. A minimalizmus egy életstílus, amit Te is könnyedén elsajátíthasz, és, amivel – nem mellesleg - rengeteg pénzt megspórolhatsz.

A minimalizmusról itt olvashatsz részletesen: Dobd ki a felesleget, és légy boldog!

Ha tetszett a cikk, valószínűleg ez is érdekelni fog: 5 szokás, ami csak úgy nyeli a pénzt

Írta: kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...