2016.09.08. 16:59:02 9636 282

5 tipp a tökéletes őszért!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Rajongok az őszért! Van, valami varázslatos abban, ahogy elmúlik a nyár, a nappalok fokozatosan megrövidülnek, hogy még szívesebben töltsük otthon az időnket, egyre inkább begubózva a családunkkal. A fények mégis ilyenkor a legszebbek, és az illatok ilyenkor a legkellemesebbek, aztán itt van még egy csomó minden, amit imádunk az őszben, és érdemes kihasználni őket.

Boldogság, ősz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Boldogság, ősz

1. Jól eső, melegebb ruhadarabok

A reggelek hűvösek, ezért már elkél egy kardigán – ilyenkor örömmel veszi elő az ember a rég nem látott ruhadarabot. Jól esik felvenni a kis kabátot és a különböző színes és puha sálakat is ilyenkor. Fontos a réteges öltözködés, hogy ne fázzunk meg, és tényleg ki tudjuk élvezni ezt a tökéletesnek ígérkező őszt.

A melegebb színeket is elővehetjük, jól esik ilyenkor felölteni egy szép barnát, narancssárgát, bordót és ezeknek különböző árnyalatait. Azt is imádom, amikor először bújok a kedvenc csizmámba és szövetkabátomba – ezt a pillanatot minden ősszel nagyon várom, aztán természetesen januárban már a nyári szandálomért sikítanék, de abban azért hideg lenne. :)

2. Forró italok

A jeges nyári finomságokat egyre gyakrabban cseréljük le meleg italokra, mint például a tea, a gyógytea, a tejes kávé vagy éppen a forró csoki, aztán hamarosan eljön a forralt bornak is az ideje. Csak győzzük kivárni a karácsonyi vásárokat! Most a házi készítésű fagyi helyett inkább a házi kakaó dívik majd, van is néhány ötletünk, hogyan készítsd el ezt a klasszikus finomságot, úgy hogy mindenki megnyalja mind a 10 ujját! Ennyi kényeztetés kell ősszel is, nem igaz?

3. Nagy kirándulások

Ha erdőjárást tervez az ember, arra az ősz a legtökéletesebb időszak! Már nincs olyan meleg, mint nyáron, kevésbé szeszélyes az idő, mint tavasszal és ilyenkor a legszebbek a levelek, ilyenkor a legszebb az erdő. Érdemes bejárni a hozzánk legközelebb eső túraútvonalakat. A Bakony, a Pilis, a Mátra és az ország többi hegyvidéke is ideális lehet.

A túrázás egyébként akár rehabilitációra is jó lehet, Budapesten például szív- és érrendszeri betegeknek avattak fel nemrég túraösvényeket, ami szerintünk egy nagyszerű kezdeményezés.

4. Szőlő, bor, dió, sütőtök, alma, körte és a többiek …

Az ősz egy igazi kincsesbánya, ami a finom gyümölcsöket és zöldségeket illeti. Nem véletlen, hogy ilyenkor van a szüret, a betakarítás időszaka. Spájzoljunk be a télre, és használjuk ki, hogy ilyen nagyszerű dolgok teremnek nálunk, mint például a dió, a sütőtök és a tökmag, a gesztenye és olyan sok gyógyhatású, finom növény, gyümölcs és zöldség, amit egy cikkben felsorolni képtelenség. Szerencsére előttünk van az egész ősz, hogy sorra vegyük őket, így olvasóink biztosan nem szenvednek majd hiányt információban.

5. Család és barátok

A nyári utazgatások, fesztiválozások és programok után végre egy kicsit többet lehetünk otthon a családunkkal, és több időt szakíthatunk a barátainkra is. Hogy az ősz igazán tökéletes legyen, ne szalasszuk el ezeket a pillanatokat, használjuk ki a lehetőséget, és legyünk együtt. A hűvösebb estéken társasjátékozzunk, süssünk valami finomat együtt, a jó idős hétvégéken pedig kiránduljunk közösen! A nyári nyüzsgés után, bizonyára értékelni fogjuk a csendesen, akár tévézéssel eltöltött napokat is.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...