2015.04.11. 10:30:23 13049 351

5 természetes hashajtó
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ünnepek alatti túlevés, a maradékok egész heti majszolgatása, az apró csokinyuszik komótos eltüntetése után megeshet, hogy ami addig mindennapos volt, hirtelen megszűnik. Néhány természetes hashajtó segítségével visszatérhet a mindennapok ritmusa.

Aszalt gyümölcs - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Aszalt gyümölcs

A 2-3 napos non-stop, sonkában, tojásban, salátákban, tormában, süteményben dúskáló evészet után nehéz visszaállni a normális, megszokott étkezésre. És még van is abból a sonkából, meg ott az a picike töltött tojás, ja, és hát az a süti soknaposan a legjobb. Aztán persze jön a fogadkozás, hogy holnaptól majd nem ennyit ésatöbbi, ésatöbbi. De ha még mindig van egy kis „sonkavége”…?

A húsvéti pacsulitól megrészegült önfeledt habzsolásból általában az irtózatos hasfájás ébreszt minket, és akkor rádöbbenünk: már több napja is, hogy ott jártunk, ahova még a király is gyalog jár…

Egy-két nap még nem vészes, de a közel, vagy több, mint egy hetes kihagyás már szorulásnak számít. A legegyszerűbb lenne ilyenkor valamilyen gyógyszertárban kapható „bogyóhoz” nyúlni, de előtte inkább próbáljunk ki valami természeteset.

1. Gyümölcs, aszalva

No, ilyenkor lelkiismeret-furdalás nélkül jöhet az aszalt szilva, füge, alma és társaik. Hogy magában, esetleg vízben megpuhítva fogyasztod, amit aztán az édes lével öblítesz le, vagy az egészet pürésíted, az már a Te dolgod. A mennyiséget ne vigyük túlzásba, mert még a végén túl átütő lesz a siker. :)

2. Éljenek a gyümölcslevek!

A magas rosttartalmú, akár 100%-os gyümölcslevek, mint a szilva-, ananász- vagy körtelé, segíthetnek, ha szorulással küzdünk. De azért itt is legyünk óvatosak! Kezdjünk inkább csak egy pohárkával, nehogy átessünk a ló túloldalára és „futás” legyen a vége!

3. A csodálatos káposzta

Hitted volna, hogy a savanyú káposzta, illetve annak leve is segíthet Neked, ha elakadnának a dolgok? Főként a káposzta az, ami megdolgozza kicsit gyomrunkat, beleinket.

4. Olaj, nemcsak sütéshez

Persze, nem az étolajra gondolunk! De tény, hogy egy kevéske (kezdetben bőven elég a maximum 1 evőkanálnyi mennyiség) lenolaj, esetleg olívaolaj megkönnyítheti a dolgunkat.

5. Amikor a megoldás ott az orrod előtt

Nem is hinnéd, mi lehet igazán nagy segítségedre ilyen „szorult” helyzetben. Természetesen a víz, víz, víz. Ha nem is hashajtó, de mindenképp szerepe van abban, hogy emésztésünk gördülékenyen működjön. Napi 2 liter elfogyasztásáról a „dőzsölős” időszakban se feledkezz meg!

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A hátfájás legfőbb kiváltó okai és természetes kezelési lehetőségei

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint 2020-ban a deréktáji fájdalomban érintett emberek száma 619 millió körüli volt. Ez a megdöbbentő szám azonban a becslések szerint 2050-re akár 840 millióra is emelkedhet. A hát- és derékfájdalom a legkevésbé sem korlátozódik az idősebb korosztályra, hiszen szinte minden életkorban megtapasztalható. Ez a fájdalomtípus megnehezíti a mozgást, hatással van az életminőségre, valamint a mentális jóllétre egyaránt.

A sokat emlegetett pozitív gondolkodás – nem szabadna félvállról venni

A pozitív gondolkodásról való diskurzus olyannyira felkapottá vált az elmúlt évek folyamán, hogy óhatatlanul is felszínre törtek az ezzel kapcsolatos sarkítások, „értékhígító” elemek. Éppen emiatt történhetett az, hogy sokan elveszítették az érdeklődésüket a téma iránt, nem veszik komolyan az ezzel kapcsolatos nézeteket, sőt, olyanok is akadnak, akik egyenesen nevetségesnek és életellenesnek tartják a pozitivitást. Ezt a problémát igyekszünk az alábbi sorokban górcső alá helyezni, abban reménykedve, hogy néhány felhőoszlató válaszra lelünk mindeközben.

Tedd rendbe a lelkedet! - 4+1 „takarítási” tipp

Ahhoz, hogy kiegyensúlyozottak és boldogok lehessünk, nem csak a testi, de a lelki egészségünkre is oda kell figyelnünk. Tudjuk ezt mindannyian, tisztában vagyunk vele, mégis hajlamosak vagyunk elfeledkezni róla, és egyszer csak azt vesszük észre: nem vagyunk jól.