2015.04.11. 10:30:23 12735 351

5 természetes hashajtó
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ünnepek alatti túlevés, a maradékok egész heti majszolgatása, az apró csokinyuszik komótos eltüntetése után megeshet, hogy ami addig mindennapos volt, hirtelen megszűnik. Néhány természetes hashajtó segítségével visszatérhet a mindennapok ritmusa.

Aszalt gyümölcs - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Aszalt gyümölcs

A 2-3 napos non-stop, sonkában, tojásban, salátákban, tormában, süteményben dúskáló evészet után nehéz visszaállni a normális, megszokott étkezésre. És még van is abból a sonkából, meg ott az a picike töltött tojás, ja, és hát az a süti soknaposan a legjobb. Aztán persze jön a fogadkozás, hogy holnaptól majd nem ennyit ésatöbbi, ésatöbbi. De ha még mindig van egy kis „sonkavége”…?

A húsvéti pacsulitól megrészegült önfeledt habzsolásból általában az irtózatos hasfájás ébreszt minket, és akkor rádöbbenünk: már több napja is, hogy ott jártunk, ahova még a király is gyalog jár…

Egy-két nap még nem vészes, de a közel, vagy több, mint egy hetes kihagyás már szorulásnak számít. A legegyszerűbb lenne ilyenkor valamilyen gyógyszertárban kapható „bogyóhoz” nyúlni, de előtte inkább próbáljunk ki valami természeteset.

1. Gyümölcs, aszalva

No, ilyenkor lelkiismeret-furdalás nélkül jöhet az aszalt szilva, füge, alma és társaik. Hogy magában, esetleg vízben megpuhítva fogyasztod, amit aztán az édes lével öblítesz le, vagy az egészet pürésíted, az már a Te dolgod. A mennyiséget ne vigyük túlzásba, mert még a végén túl átütő lesz a siker. :)

2. Éljenek a gyümölcslevek!

A magas rosttartalmú, akár 100%-os gyümölcslevek, mint a szilva-, ananász- vagy körtelé, segíthetnek, ha szorulással küzdünk. De azért itt is legyünk óvatosak! Kezdjünk inkább csak egy pohárkával, nehogy átessünk a ló túloldalára és „futás” legyen a vége!

3. A csodálatos káposzta

Hitted volna, hogy a savanyú káposzta, illetve annak leve is segíthet Neked, ha elakadnának a dolgok? Főként a káposzta az, ami megdolgozza kicsit gyomrunkat, beleinket.

4. Olaj, nemcsak sütéshez

Persze, nem az étolajra gondolunk! De tény, hogy egy kevéske (kezdetben bőven elég a maximum 1 evőkanálnyi mennyiség) lenolaj, esetleg olívaolaj megkönnyítheti a dolgunkat.

5. Amikor a megoldás ott az orrod előtt

Nem is hinnéd, mi lehet igazán nagy segítségedre ilyen „szorult” helyzetben. Természetesen a víz, víz, víz. Ha nem is hashajtó, de mindenképp szerepe van abban, hogy emésztésünk gördülékenyen működjön. Napi 2 liter elfogyasztásáról a „dőzsölős” időszakban se feledkezz meg!

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...