2016.02.01. 17:20:33 11008 301

5 koktéltipp a farsangra – Rázva, nem keverve
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Koktél, azaz színes kavalkád, ahogy a szótár írja. Koktél, ahogy Tom Cruise keverte és dobálta. Koktél, mint kakasfarok. Mindegy is minek hívjuk, mire asszociálunk. A Szex és New York óta Európában is divat a bárba járás, a munka utáni poharazgatás.

koktél - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com koktél

Kulturált csevej kifinomult italokkal, amikből most mi is felszolgálunk párat – hiszen itt a szezonja: bálok, Valentin nap, farsang.

Csíkos koktélok

Harvey Wallbanger

Egy magas, félig jéggel töltött pohárba beleöntünk 25 ml vodkát, 90 ml narancslevet és a legvégén óvatosan 15 ml Galliano azaz vanílialikőrt.

Ültetvényesek puncsa

35 ml Myers rumot, 30 ml narancslevet és 30 ml ananászlevet egy összetört jeget tartalmazó magas pohárba öntünk, majd leöntjük 1 ek zöld citromlével és fél kiskanál gránátalmaszörppel, hogy „ráolvadjon”. Narancsszelettel és meggyel díszítjük.

Csak gyerekeknek

Trópusi Virgin Colada

mint a pina colada, csak alkoholmentesen: vegyünk jó minőségű ananász dzsúszt, kókusztejet (amit konzervként kaphatunk nagyobb szupermarketekben) és 2:1 arányban keverjük be. (Ha nincs ananászlevünk, kézimixerrel turmixoljunk le egy doboz ananászkonzervet, ha nincs kókusztejünk kókuszreszeléket áztassunk tejszínbe.)

Csokoládés kávé

a kivételes alkalmakra. Négy csészéhez öt púpozott teáskanál gyenge kávét (instantat, nescafét vagy Maci cikóriakávét) elkeverünk egy teáskanál kakaóporral. Filterbe tesszük és hosszú kávét főzünk. Tejet habosra keverünk, majd óvatosan a kávéra tesszük. Kakaóporral díszítjük, a felnőttek pedig rumot is kapnak bele.

Pezsgő helyett ásványvíz

Nyolc pohárhoz egy konzerv ananászt (nyolc darab kivételével) leturmixolunk, citromlével ízesítünk. A pépet szénsavas ásványvízzel felöntjük, citrommal, koktélcseresznyével és ananásszal díszítjük.

Hawaii ital

Fél pohár mangó-, negyed pohár narancs- és negyed pohár ananászlevet öntünk egy három decis bögrébe, aminek az alján már van 60 g összetört jég. A végén 1 kiskanál gránátalmaszörpöt öntünk hozzá és ananászszelettel díszítjük.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Külső és belső méregtelenítés természetesen

Ki ne szeretne a reggeli ébredéskor erőtől duzzadóan kipattanni az ágyból? Jó lenne a fásultságot, levertséget, bágyadtságot, ingerültséget, valamint az emésztési zavarokat, fejfájást, a különféle bőrbetegségeket csak hírből ismerni? Marie Farquharson könyvében, a Természetes méregtelenítésben arra hívja fel a figyelmünket, hogy az, ahogyan a saját bőrünkben érezzük magunkat arról a testi képességünkről fest képet, ahogyan a mérgekkel bánunk.

Poke bowl, ízletes és színes tál Hawaiiról

A Poke bowl, vagy más néven csak "poke", az utóbbi évek egyik legnagyobb ételtrendje lett világszerte. Ez a Hawaii-szigetekről származó étel a friss, nyers halat, zöldségeket és szószokat kombinálja egy tálba helyezve. Annak ellenére, hogy eredete a ’70-es évekre nyúlik vissza, a poke mostanra újra divatossá vált, különféle variációkban jelenik meg az egész világon, így Magyarországon is.

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.