2023.02.25. 17:37:33 7677 287

5 hiba, amivel biztos, hogy tönkreteszitek a kapcsolatotokat
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az emberek és a párok nagy része több szakításon is túl van élete során, ami valljuk be, nem a legkellemesebb élmény. Mindenki szeretne bízni abban, hogy ezt a lehető legkevesebbszer kell átélnie, mielőtt valaki mellett végleg megállapodna.

Párkapcsolati problémák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Párkapcsolati problémák

Természetesen van az a pillanat, amikor a szakítás már nem elkerülhető, és nem is szeretnénk senkit sem arra biztatni, hogy maradjon egy számára méltatlan kapcsolatban. Vannak azonban olyan hibák, amelyekkel szinte biztos a kapcsolat megromlása. Amennyiben kicsit odafigyelünk magunkra és ezeket a hibákat kerüljük, akkor nagyobb eséllyel lehetünk valóban boldogok.

1. A minőségi kommunikáció hiánya Ma már szinte természetes az, hogy a digitális világban élünk, dolgozunk és részt veszünk annak folyamatos áramlásában. Azonban ezzel szinte minimálisra redukáljuk az emberi kapcsolatainkat és a kommunikációnkat másokkal. Ez sajnos a párkapcsolatunkban is jelentkezik. A digitalizált világ erre is erősen rányomja a bélyegét. A párok gyakran viszik haza a munkájukat, vagy otthonról is dolgoznak. Ez azt jelenti, hogy gyakran összemosódik a munka és a magánélet. Illetve, ha nem a munka, akkor a szabadidőnk veszik el a telefonok és az internet bűvöletében. Elfelejtünk egymással beszélgetni, ha pedig nem beszélgetünk, egy idő után azt vesszük észre, hogy már csak létezünk egymás mellett, de nem vagyunk együtt igazán.

2. Közös élmények hiánya Mint ahogyan a kommunikáció, az együtt töltött minőségi idő is rendkívül fontos egy párkapcsolatban. Itt pedig nem mennyiség számít igazán, hanem a hangsúly valóban a minőségre esik. Azt vallják, hogy azok a párok, akik erre is odafigyelnek jóval kisebb eséllyel szakítanak, mint a többiek. Ha két ember csak üldögél egymás mellett szótlanul és telefont nyomkodnak, abból el lehet képzelni mennyi jó sül ki. Nem sok. De egy jó mozizás, egy múzeumi séta mennyivel élménydúsabb. Amennyiben nincs kedvetek kimozdulni, akkor játsszatok társasjátékot. Felnőttek számára is nagyon izgalmas játékok vannak a boltokban.

3. Sértődékenység és az őszinteség hiánya A túlzott és fájdalmas kritika rombol, ezt jó, ha tudjuk, tehát ezt ne is tűrjük el soha, senkitől. Azonban a "mimózaság" sem túl előnyös egy párkapcsolatban. A kapcsolat elején még természetes, hogy nem szeretnénk egymást megbántani, ezért igyekszik mindenki sokkal jobb színben feltűnni és fokozottan figyel arra, meg ne bántsa a másikat. Amikor már összeszoktunk és több időt töltünk együtt, kezdenek előjönni azok a tulajdonságok, amelyek már nem annyira kellemesek a másikban. Eleinte tűrünk. Idővel már ez egyre nehezebben fog menni. Ha nem merjük elmondani a másiknak mi az, ami valóban zavaró a viselkedésében, mert félünk, hogy megsértődik, az hosszabb távon oda vezethet, hogy egyszer csak elszakad a cérna és vagy az egyik, vagy a másik pakol.

4. Túlzott és tolakodó viselkedés A szerelem azzal a fokozott lelkiállapottal indul, hogy a nap minden pillanatát szeretnénk a másikkal együtt tölteni. Egymásba gabalyodva éljük át a felemelő érzelmeinket és nem is szeretnénk ezen változtatni...egy darabig. De ez a hév idővel és fokozatosan enyhül, ami azt jelenti, hogy szeretjük egymást, de kicsit már távolabbról. Szükségünk van már a saját kis intim szféránkra, amit ha a másik nem tart tiszteletben, akkor bizony borul minden. Ha az egyik szereti, hogy simogatják és csókolgatják állandóan, de a másik nem annyira rajong ezért, az már gondokat okozhat. Különösen, ha ezt el sem meri mondani, nehogy a párja megsértődjön. Ha nem kommunikálnak, vagy a tolakodó fél ezt nem veszi észre, esetleg elutasításként éli meg, abból bizony előbb vagy utóbb szakítás lesz.

5. Az önértékelés hiánya A nagyon kevés önbizalom szinte alapjaiban renget meg egy kapcsolatot. Az a baj ilyenkor, hogy az ember fél a visszautasítástól, és ezért mindent megtesz, hogy megvédje magát ettől. Sajnos nem hiszi el, hogy elég jó tud lenni a párkapcsolatban, azt sem hiszi el, hogy szeretik. Lassan felkészítik magukat arra, hogy a kapcsolatuk úgyis véget fog érni. Miután pedig nem értékelik önmagukat eléggé visszafordítják a folyamatot és a párjuk cselekedeteit kérdőjelezik meg állandóan. Így szépen leépítik a kapcsolatukat és a vége a fájdalmas búcsú lesz.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Jól jön egy kis segítség? 10 reményteljes gondolat a mentális tarsolyodba

Olykor-olykor ránk virradnak olyan napok, melyeket hála helyett inkább a fejünkre húzott paplan mozdulatával köszöntünk. Megtépázottnak, alulmotiváltnak és szellemi-fizikai erőtől fosztottnak érezzük magunkat. Szerencsére több jó hírünk is van ilyen helyzetek, amelyek kellő pszichikai munícióval látnak el bennünket ahhoz, hogy erőt merítsünk a „továbbiakhoz”.

Franciaországban egyre több a száz év feletti ember

Egyre több száz év feletti ember él Franciaországban, és megjelent egy új korcsoport, a "szuperszázasoké", amelybe azok tartoznak, aki 110 év felettiek - derül ki a francia Demográfiai Tanulmányok Nemzeti Intézetének (INED) egy szerdán közzétett tanulmányából.

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?