2016.05.17. 15:34:54 13900 389

5 étel, ami megszabadíthat a fejfájástól – gyorsan!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor fejfájás kerít a hatalmába rögvest gyógyszerhez nyúlna az ember. De mi van, ha valamilyen okból nem szeretnél tablettát, például terhes vagy, vagy már egyébként is többféle gyógyszert szedsz, és nem akarod terhelni a májad? Ilyenkor érdemes a bevásárló listán alakítani egy kicsit, és beszerezni a következő finomságokat, amelyek a megelőzésben is segíthetnek.

Fejfájás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fejfájás

1. Mandula

A mandulában rengeteg magnézium van, ami segít az erek ellazításában is, így akár még a migrén jellegű fejfájástól is megóvhat. A szakértők szerint a migrénesek sokat profitálnának egy magnéziumdús diéta követésével. A banán, az aszalt sárgabarack, a mandula, az avokádó, a kesudió és más magvak is segíthetnek a fejfájás elkerülésében.

2. Szezámmag

Ez az apró magocska több jóságot tartalmaz, mind gondolnád. E-vitamin tartalma segíthet az ösztrogénszint egyensúlyba állításában, javíthatja a keringést is, ami segíthet a fejfájás megelőzésében. Egyébként a menstruáció alatt is a segítségedre siethet, hiszen akkor is gyakori a fejfájás. Bónuszként még magnéziumot is tartalmaz, ami szintén jól jön fejfájás ellen. Szórd a salátára, forgass bele halat, húst, vagy vegyél szezámmagos, teljes kiőrlésű kenyeret.

3. Teljes kiőrlésű pirítós

Az alacsony szénhidrát bevitel is fejfájáshoz vezethet, így a fogyókúrák alatt gyakori lehet ez a kellemetlen kísérő jelenség. Ez azért van, mert a glikogénraktárakat ilyenkor elkezdi felélni a szervezet, mert az agynak kell az energia. Ráadásul ez folyadékvesztést is okoz, és ez a két dolog együttesen már kiválthat fejfájást is. Amikor úgy érzed, hogy ez a sors vár rád, fogyassz egy kis egészséges szénhidrátot, például teljes kiőrlésű kenyeret, gyümölcsöt, zabkását vagy joghurtot. Egy kis szénhidrát még a hangulatodra is jó hatással lehet, úgyhogy rossz dolgot biztosan nem követsz el ezzel a csellel.

4. Bébispenót

A spenótról megállapították, hogy segíthet csökkenteni a vérnyomást, megakadályozhatja a másnaposságot, és a fejfájás enyhítésére is alkalmas. A bébispenót különösen finom salátaként elkészítve: keverj össze két marék bébi spenótot aszalt sárgabarackkal, 2 evőkanál apróra vágott dióval vagy mandulával, és borítsd nyakon egy kis málnaecettel. Igazi fejfájás elleni salátakeveréket kapsz!

5. Kávé

A kávé már évszázadok óta jó gyógyszernek számít a fejfájás ellen, de vajon mitől működik? Érszűkítő hatása enyhíti a fejfájást, azzal, hogy csökkenti az erek átmérőjét. Mértékkel szabad csak fogyasztani, mivel vízhajtó hatása fokozhatja a dehidratáltságot, ami szintén fejfájáshoz vezethet. Főként a másnapos fejfájás megszüntetésére lehet hatásos, mivel az alkohol értágító hatását kompenzálhatja. Egy csésze kávénál azonban ne fogyasszunk többet az említett dehidratáció miatt.

Az ételeken kívül egyéb természetes megoldásokkal is segíthetsz testednek leküzdeni a fejfájást, ezekről a módszerekről itt olvashatsz: Gyógyszer nélkül a fejfájás ellen

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.