2015.07.06. 19:19:44 8619 257

5 alattomos kiadás, amit elkerülhetsz a nyaralás alatt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyaralás mindenféleképpen megterheli a családi költségvetést, nincs szükség arra, hogy alattomosan bekússzanak olyan nem várt költségek is a büdzsébe. Íme, 5-féle kiadás, amit kellő körültekintéssel elkerülhetsz.

Turisták - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Turisták

1. Személyes dolgok megvásárlása a nyaralás során

Rögtön egy saját példával kezdenék: a nyaralás első napján napszemüveget kellett vásárolni, mert mindketten otthon felejtettük a férjemmel a sajátunkat. Jó pár óránk elment a megfelelő napszemüveg kiválasztásával, és egy csomó pénzünk. Muszáj volt azonban napszemüveget venni, mert egyszerűen nem bírtunk létezni nélküle az utcán és a parton. No, ez egy felesleges, váratlan kiadás volt, amit elkerülhettem volna, ha alaposabb munkát végzek a bepakolásnál. Totál szívás...

Ha azt akarod, hogy a nyaralásod ne az ilyen extra kiadásokról szóljon, akkor gondoskodj arról, hogy naptej, a törölköző és a többi, és a többi. Mind be legyen pakolva, mert az üdülő helyeken sokkal drágább, mint otthon.

Csinálj egy listát, és haladj rajta végig módszeresen.

2.Autópálya díjak és benzinköltség

Ha nem készültél fel pontosan az útvonalból, akkor előfordulhat, hogy eltévedsz. Autópályán mész az országút helyett, felesleges köröket teszel, belváros legdrágább parkolóházában parkolsz le, sőt, az is megeshet, hogy átmész egy másik országba.

A végén sokkal többet költesz el az útra, mint amennyit terveztél. Győződj meg róla, hogy a navigációban úgy állítod be az útvonalat, ahogyan ténylegesen szeretnéd, és ügyeljetek rá, hogy ne tévedjetek el.

A tankolást se a belvárosban vagy az autópályán intézd, hiszen köztudott, hogy ezeken a helyeken drágább még a benzin is. Inkább a külvárosban tankolj, mielőtt útnak indultok. Sok kicsi sokra megy!

3. Autóbérlés - biciklibérlés

Jó móka lehet egy nagyobb szigetet autóval bejárni, sokszor a biztosítás a bérelt autóra drágább, mint maga az autóbérlés. Mielőtt kifizetnéd ezt a biztosítási díjat, járj utána, hogy a bankkártyádhoz nem jár-e biztosítás autóbérlés esetére. A legtöbb nagy kártyakibocsátó biztosítást ad bónuszként a kártyához, nézz utána, hogy a tiédhez van-e.

Robogót, motort csak akkor bérelj, ha biztonsággal tudod vezetni, és nem ott és akkor akarsz megtanulni robogózni. Idegen helyen nagyon veszélyes, több ismerősünk is töltötte már a nyaralás második felét emiatt a kórházban.

A kerékpárbérlés jó móka lehet, ha nem túl dombos a sziget, és mindenképpen ez a legolcsóbb módszer arra, hogy távolabbi pontokat is meglátogassunk. Gondoskodj a megfelelő napvédelemről!

4. Étkezés

Ne induljatok el reggeli nélkül. Mindenki ingerültebb, amikor hirtelen tör rá az éhség, és az ebéd még oly távolinak tűnik. Éhesen, idegesen a belvárosban, kényszerből egy drága étteremben enni, nem járul hozzá a pozitív emlékek szaporításához...

Bár már elmúlt az az idő, hogy májkrémet, paprikás szalámit és zacskós kajákat hordjunk magunkkal a nyaralásra, azért ha spórolósra akarod fogni az aparmanozást, egy-két étkezést kiválthatsz ilyemivel. A tojás, a lecsó, a paprikás krumpli, a tészta saláta gyorsan kész van és laktató. A pizzériák általában mindenhol finom ételekkel szolgálnak és kevésbé drágák. Egy pár étkezés már meg is van oldva. Ez nem azt jelenti, hogy ne kóstolhatnátok meg a helyi finomságokat, de nem kell minden este drága étteremben vacsoráznotok.

Napközben a strandra vihettek szendvicset egy kisebb hűtőtáskában, vagy ehettek a büfében. Ha autóval mentek, nem rossz ötlet, vizet vinni magatokkal. Horvátországban például aranyáron mérik a vizet.

5. Ajándékok

Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de a mi családunkban szokás ajándékokat vinni a nyaralásról. Ezekkel nagyon el lehet szállni, ha nem a megfelelő helyen szerzed be. Ha valamilyen helyi édesség, bor vagy más specialitást vásárolnál, inkább egy szupermarketben vedd meg és ne az turista övezet ajándékboltjaiban. A hűtőmágnesek klasszikus, jól bevált ajándékok. Ezek vásárlásakor keress olyan helyet, ahol több darabra kedvezményt adnak. Aranyszabály, hogy nem vásároljunk ajándékot az első napon! Előtte inkább nézzünk körül, s ha már kialakult képünk van arról, hogy mit szeretnénk és hol, akkor vegyük csak meg.

A gyerekekkel is egyezzünk meg, hogy egy dolgot választhatnak, és tartsuk is magunkat az elhatározáshoz.

Forrás: dailyfinance.com cikke alapján írta: kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Párna a tökéletes alváshoz - Hogyan került egyáltalán képbe ez az alvóeszköz?

Az első emberek fekvőhelyét száraz falevelek vagy szénahalom képezhették, ám a későbbiek folyamán már egyre inkább arra törekedtek, hogy kényelmesebb megoldásokat keressenek éjszakai pihenésük idejére. A sátraikban már előfordultak állatbőrök, melyek puhább, komfortosabb fekvőhelyet kínáltak számukra. Hogyan alakultak ki és formálódtak a történelem folyamán az alváshoz szükséges kellékek? És vajon milyen típusú, formájú, anyagú párnára hajtva a fejünket ébredhetünk frissen, üdén, kellemetlen fájdalmak nélkül? Ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat az alábbiakban.

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton; a Szent Anna tiszteletére rendezett búcsút palóc vendégség követi majd vasárnap.