2018.02.04. 17:45:44 12247 352

5+1 ok, amiért szeretem a februárt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Igen, még mindig tart! Hiába nézel ki naponta ötvenszer az ablakon, és keresed a kósza, még bágyadt, de reményt keltő első napsugarakat, hiába nézed minden este keresztbe tett ujjakkal az időjárás jelentést, hiába tervezed, hogy akkor most már nemsokára elpakolod a nagykabátot, hótaposót, bizony, még mindig tél van.

Február - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Február

És, kedves Olvasónk, nem szeretnénk elkeseríteni, de még egy ideig így is marad. Még egyhamar nem tavaszodik ki, az biztos. Mit tehetünk ilyenkor? Mondjuk, bezárkózunk a lakásba, gyorsan téli álomba szenderülünk, és csakis akkor vagyunk hajlandóak elhagyni szerény hajlékunkat, ha odakint már csicseregnek a madarak, rügyeznek a fák, a bokrok, és nem csak elvétve téved a földre egy-egy napsugár. Öööö… igen, ez szerintem sem járható úgy, egyrészt mert ott a család, ott vannak a barátok, akik elég nehezen tudnának nélkülözni. Másrészt meg mi magunk sem bírnánk a több hétig tartó bezártságot, semmittevést. (Dehogyisnem…:-)) A lényeg, hogy más megoldást kell találnunk! Mondjuk, keressük meg e hónap szépségeit, örömeit! Mert bizony van neki, nem is kevés!:-)

A február csodálatos…

... mert itt a farsang, áll a bál!:-)

Ha február, akkor nekem farsang. Igaz, idén csak egy igen rövidke szeletke jut a beöltözős mulatságból februárra, attól még a hónap elején igazán érdemes ellátogatni egy ilyen rendezvényre, és jelmezbe bújni. Akinek gyermeke, unokája van, annak ebből a szempontból is nyert ügye van, hiszen akkor biztosan elkeveredik egy farsangi mulatságba.:-) Sőt, annak valószínűleg a január is hamar elillant, hiszen körülbelül az egész hónap az ötleteléssel, a jelmez elkészítésével ment el. Februárban pedig már csak le kell aratni a babérokat a szuper jelmezzel!:-)

... mert éljen, éljen, éljen a fánk!

A decemberi karácsony-fánk után itt van most a februári szalagos, vagy csöröge. Csokis, vagy lekváros, vagy szimplán „csak” porcukros. Esetleg édes vaníliakrémmel töltött. A lényeg, hogy ha február, akkor fánk, fánk és fánk, minden mennyiségben!

... mert ez az év legrövidebb hónapja

Önmagában ez még nem ok az örömre, de ha azt nézzük, hogy a mindig nagyon is hosszúra nyúló január után egy igencsak kurta hónapnak nézünk elébe, akkor már nem is kell sokat magyarázkodnunk. Jót tesz ez a rövidség a pénztárcánknak is – nálunk például ez az egyetlen hónap, amikor marad is a kosztra, rezsire szánt pénzből. Szóval, emiatt jól esik az önbizalmunknak is, hiszen sikerült spórolunk!:-) És persze, a lelkünket is boldoggá teszi február hónap rövidsége – a magyarázatot lásd lejjebb!:-)

... mert ez a legrövidebb, ráadásul a legutolsó téli hónap!

Mi lehet lélekmelengetőbb gondolat annál, mint az, hogy a végtelennek tűnő télből már csak alig huszonegypár napocskát kell kibírnunk, és máris itt a tavasz! (Vészmadarak, „Majd meglátjuk, hiszen márciusban még simán szakadhat a hó!”, „Na, bezzeg mi volt néhány éve is!” és ehhez hasonló mondatokat hangsúlyozók, kíméljenek!:-))

... mert itt a Valentin-nap!

Tudom én, hogy mindenki utálja azt az Amerikából idehozott, csakis a virágárusoknak, éttermeseknek, szállodáknak, moziknak kecsegtető ünnepet. És azt is tudom, hogy senki, de senki nem vár ilyenkor egy szál virágot, egy doboz bonbont, vagy egy apró kis marcipánszívet senkitől. És tisztában vagyok azzal is, hogy mindenkinek herótja van az ilyenkor játszott csöpögős, szerelmes nyálas daloktól. A filmekről meg aztán ne is beszéljünk! De van egy sejtésem, hogy azért egy-egy szívecske, cuki maci, rózsacsokor, szerelmesen andalgó pár láttán egy kis melegség költözik mindenki szívébe, legalább egy rövidke pillanatra…:-)

... mert tele van ünneppel!

Na jó, nem mindenkinek, de biztos vannak néhányan, akik ilyenkor ünneplik az évfordulójukat (khm… jelen…:-)), szülinapjukat, esetleg névnapjukat! Utóbbiból tavaly óta mi is tartunk egyet, a Legkisebbét, úgyhogy mi ezért is szeretjük a februárt! Szeressétek Ti is, no persze, nem ezért, hanem mert nemsokára itt a tavasz!:-)

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Jól jön egy kis segítség? 10 reményteljes gondolat a mentális tarsolyodba

Olykor-olykor ránk virradnak olyan napok, melyeket hála helyett inkább a fejünkre húzott paplan mozdulatával köszöntünk. Megtépázottnak, alulmotiváltnak és szellemi-fizikai erőtől fosztottnak érezzük magunkat. Szerencsére több jó hírünk is van ilyen helyzetek, amelyek kellő pszichikai munícióval látnak el bennünket ahhoz, hogy erőt merítsünk a „továbbiakhoz”.

Franciaországban egyre több a száz év feletti ember

Egyre több száz év feletti ember él Franciaországban, és megjelent egy új korcsoport, a "szuperszázasoké", amelybe azok tartoznak, aki 110 év felettiek - derül ki a francia Demográfiai Tanulmányok Nemzeti Intézetének (INED) egy szerdán közzétett tanulmányából.

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?