2016.04.08. 08:49:59 9795 373

5+1 étkezéssel kapcsolatos állítás, ami nem teljesen igaz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sokszor hajlamosak vagyunk egy-egy étkezéssel kapcsolatos állítást sokáig igaznak hinni, pedig lehet, az már réges-régen nem állja meg a helyét. Vagy legalábbis nem teljesen abban a formában, ahogy az idáig gondoltuk. Itt nem kell bonyolult dolgokat magunk elé képzelni, elég, ha a leghétköznapibb hiedelmekre gondolunk.

Kenyérfélék - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kenyérfélék

Ha bio, akkor biztos egészségesebb

A biogazdaságokból származó zöldségek, gyümölcsök „életük” során nem találkoznak semmilyen növényvédő szerrel. Ez természetesen jó, de nem azt jelenti, hogy sokkal gazdagabbak is lennének tápanyagokban.

Inkább margarint eszem, mert annak alacsonyabb a kalóriatartalma, mint a vajé

Hát, ez sajnos nem így van. Nagyjából egyforma kalóriatartalommal bírnak.

Inkább egy pohár gyümölcslé, mint egy gyümölcs

És persze 100 %-os gyümölcslé, hiszen az biztos egészségesebb, mint a gyümölcs. Talán néha szeretnénk, ha így lenne, de ez nem így van. Hiszen a gyümölcslében nincsenek meg azok a ballasztanyagok, amelyek a gyümölcsökben igen. Sőt, több kalóriát is tartalmaz, illetve nem is veszi el az éhségünket, mint a gyümölcs, mely még vitaminokban is sokkal gazdagabb.

Inkább a barna kenyeret választom, az egészségesebb, mint a fehér

Ha egy kenyérnek barnásabb, sötétebb a színe, attól még nem biztos, hogy teljes kiőrlésű termék. Lehet, csak valamivel megszínezték. Vagy csak részben készült teljes kiőrlésű liszttel. Érdemes elolvasni a megvásárolni kívánt pékáru címkéjét, vagy rákérdezni pékségben dolgozóknál, mit is érdemes venni, ha teljes kiőrlésűt szeretnénk.

"Minden nap egy alma az orvost távol tartja!”

Ezt sokan úgy értelmezik, hogy naponta egy alma fedezi szervezetünk vitaminigényét. Ám ez sajnos nem igaz, egyetlen alma kevés ehhez. De ha naponta megeszünk 5 adag zöldséget, illetve gyümölcsöt, máris sokat tettünk egészségünkért.

A nyers koszt minden esetben egészséges

Ez sem teljesen igaz, hiszen a nyers ételek egy része nehezebben emészthető gyomrunk számára, illetve puffadáshoz és emésztési zavarokhoz vezethet. Vannak olyan ételek, amiket nyersen nem is lehetne fogyasztani. Ilyen a bab, a burgonya, vagy a padlizsán.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Áfonyás-kókuszos süti, mert itt a nyár!

Az áfonya a nyár egyik legnépszerűbb gyümölcse, amely frissítő ízével és élénk színével varázsolja el az ízlelőbimbókat. Az áfonyából készült sütemények különleges helyet foglalnak el a sütés szerelmeseinek szívében. Ezek a sütemények nemcsak finomak, hanem a nyár hangulatát is magukkal hozzák minden egyes falatban.

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

A nyár lédús és édes csemegéje: a tápanyagokban gazdag dinnye

A nyári szezontól leválaszthatatlanná vált dinnye tápanyagban gazdag, édes, lédús, zamatos és kiváló forrása a rostoknak, a K-vitaminnak, a káliumnak és a réznek. Mitől válik még tökéletes „nyári snack”-ké ez a C- és B6-vitaminban is bővelkedő, a tökfélék családjába tartozó haszonnövényfaj?