2021.02.09. 08:28:38 9401 219

4 lépés a szép lábakért!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A lábaink ápoltsága nem csak esztétikai, de egészségügyi szempontból is nagyon fontos, ezért nem hanyagolhatjuk el ősszel, télen, amikor senki nem látja, akkor sem. A lábápolást pedig egyszerűen tökéletesre fejleszthetjük otthon, házi praktikákkal is.

Ápolt lábak - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ápolt lábak

Egy nem megfelelően karbantartott lábon bőrkeményedések, repedések képződhetnek, amik táptalajt adnak a gombás és más fertőzéseknek. Idővel fájdalmassá válnak és persze, ha csak nyáron állunk neki rendbe hozni a kialakult károkat, akkor bőven nem leszünk kész vele a papucs-szezonra. Ráadásul a talpon kialakult nagyobb bőrvastagodások az egész tartásunkra, járásunkra is hatással lehetnek, ezáltal mozgásszervi panaszokat okozva. Tehát talpra és talpápolásra fel!

Az univerzális „csodaszer” itt is működik

A szódabikarbóna egyszerre szépíti és méregteleníti a talpunk bőrét. Lágyítja a vizet és puhítja a bőrt, ehhez pedig lábfürdőt érdemes készítenünk. 4-5 liter forró vízben keverjünk el 3-4 evőkanál szódabikarbónát és áztassuk lábainkat bő negyedórán át. Közben egy durva szivaccsal masszírozzuk át a lábainkat. Az áztatást követően töröljük szárazra, kenjük vastagon vazelinnel és húzzunk rá néhány óra hosszára pamutzoknit. Heti 2-3 ismétléssel 3 hét múlva már igazán puhák lesznek a talpaink!

Természetes bőrradír

Éjszakára kenjük be élőflórás joghurttal bőrkeményedéses lábainkat. Tekerjünk rá nejlon fóliát, húzzunk rá zoknit és csak reggel töröljük, mossuk le a lábainkat. A joghurtban lévő tejsav természetes úton hámlasztja le az elhalt hámréteget - és csak azt. Tehát az élő bőr nem sérül, a lábunk pedig néhány alkalmat követően megszabadul minden fölösleges, megvastagodott bőrrétegtől.

A szép körmök titka

A láb esztétikájához hozzá tartoznak a körmök is. Időnként, sokszor pont a rendszeres lakkozástól, máskor egyszerűen a lábunkra használt kozmetikumoktól, vagy a rosszul megválasztott lábbelitől a körmeink sárgás árnyalatot öltenek magukra. Nem egy újabb réteg lakk a megfelelő megoldás – ámbár nyilván fedő hatása annak is van. Azonban ennél könnyeben is kezelhetjük: esténként 5-8 percre áztassuk citromlébe a körmeinket.

Előzd meg a gombát!

Ha olyan helyen jártál, ahol fokozott veszély leselkedik rád lábgomba ügyében, jó tudnod, hogy minél több a sérülés, repedés, hámlás a talpadon, lábkörmödön, annál nagyobb eséllyel telepszik meg a gombás fertőzés rajta. Közös medence, zuhany, fürdőszoba használat után néhány estén áztasd ecetes vízbe lábaid, majd alapos törlés után antibakteriális hintőport is használj rá!

Forrás: twice.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...