2020.11.29. 17:16:03 9043 207

4 karácsonyi film az aktuális hangulatodhoz igazítva!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egyre több kutatás alátámasztja a különböző művészeti ágak jótékony élettani hatását. Nyilván fontos megemlíteni a filmek világában sem mindegy, hogy mit választunk arra a két órára, ami elrepít minket a fantázia világába. A hangulatunknak megfelelően kiválasztott karácsonyi film, tökéletesen tudja az ünnepi hangulatra való ráhangolódásunkat biztosítani.

Karácsonyi filmnézés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karácsonyi filmnézés

Ha szívmelengető érzésre vágysz

Az ember, aki feltalálta a karácsonyt (2017)

Én személy szerint imádom a tündérmeséket. A film 1843-ban játszódik. Charles Dickens (Dan Stevens) angol író, akinek az egyik legismertebb művének, a Karácsonyi ének című regényének a megalkotásáról szól. Dickensnek, Amerikában nagy sikert arató Twist Olivér műve nagy hírnevet eredményezett, ám az azóta megjelent alkotásai mind bukást hoztak számára. Az anyagi nehézség okán, azonnal megmutatkozik a családjában való összetartozás hiánya. Feleségétől és gyermekeitől eltávolodó író egyetlen reménytől vezérelve úgy dönt, hogy karácsonyig egy új, sikeres regénnyel jön ki. Hamarosan meg is találja főhősét, aki nem más, mint Scrooge (Crishtopher Plummer) a fösvény úr, aki mindenhová elkíséri sötét világával a nézőket. Ha varázslatra vágysz, hidd el ez a film tökéletes választás lesz számodra.

Ha a humorra éhezel

Szellemes karácsony (1988)

Nekem minden jöhet, amiben szellemek vannak. Főleg, ha a jelenlétük humorral van megfűszerezve. Frank Cross (Bill Murray) a televíziózás egyik legfiatalabb elnöke szívből gyűlöli a karácsonyt. Ezt a szent ünnepet Ő kizárólag csak haszon és a megfelelő nézettségi mutatók miatt részesíti előnyben. Mindent elkövet annak érdekében, hogy a lehető legtöbb pénzt zsebelje be a program megszerkesztésekor. Viszont ezt az öntelt és érzéketlen magatartást megelégelik a földöntúli hatalmak és három szellemet küldenek hozzá, hogy móresre tanítsák ezt a pökhendi alakot. Humorban, romantikában és meghittségben részesülsz, ha ezt a filmet megnézed.

Ha a családdal néznétek valamit

Karácsonyi misztérium (2009)

Egy igazi „feel-good” film, amit Magyarországon kevesen ismernek és talán még kevesebben gondolnak rá, mint ünnepi klasszikus. Ez az aranyos és vicces alkotás az egész családnak megfelelő választás lehet az ünnepekre. Paul Maddent (Martin Freeman) mindent meg is tesz a szórakozásunk érdekében. Az általános iskolai tanárt megbízzák élete legnagyobb kihívásával. Rendezze meg a Születés című musicalt, aminek nehezítő tényezője, hogy a szomszédos elit iskolával kell versenyre kelnie. Paul teljesen elragadtatva önmagától, henceg a volt barátnőjének, Jennifernek arról, hogy egy hollywoodi producer is jelen lesz a musical bemutatóján, és még filmet is készíthet belőle. A bonyodalom abból fakad, hogy Madden évek óta nem beszélt ezzel az igen befolyásos producerrel… Vajon a hősünk hogyan mászik ki ebből a slamasztikából?

Ha romantikára vágysz

Aludj csak, én álmodom (1995)

Bár a története nem kimondottan az ünnepről szól, ám mégis egy nagyon romantikus és meghitt hangulatot kölcsönöz számunkra. A bájosan álmodozó Lucy (Sandra Bullock) mindennap jegyet árul a metróban. Álmodozása arról az ismeretlen férfiról szól, aki minden reggel ugyanabban az időben elmegy a jegyárusító bódéja előtt. Lucynak meggyőződése, hogy ez a férfi az igazi nagy Ő. Egy nap viszont a nagy Ő-t a vágányok közül menti meg, aki sajnos kómába esik. A történet itt kezd izgalmas lenni, hiszen Lucy jelen van a kórházi ágy mellett és egy félreértésnek köszönhetően Peter mennyasszonyaként mutatják be. A bonyodalmat fokozzák azzal, hogy Lucy megismeri Peter öccsét, Jacket. A filmben minden megtalálható, ami a romantikához szükséges: hó, karácsonyfa, fagyöngy és csók. Kiváló választás a romantikára éhezőknek!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...