2022.06.13. 11:02:55 7506 272

4+1 apró tipp a fenntartható háztartásért
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azt hiszem, a környezetvédelem, a fenntarthatóság az a téma, amiről nem lehet eleget beszélni. És ahogy körbenézünk a nagyvilágban, kell is beszélnünk róla, illetve emellett tennünk is kell azért, hogy ez a gyönyörű bolygó, a Föld még sokáig az otthonunk lehessen.

Környezetvédelem - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Környezetvédelem

Ha mindannyian csak egy kicsit teszünk azért, hogy élhetőbb legyen ez a bolygó, és igyekszünk felhagyni a kiszipolyozásával, talán megtisztel minket azzal, hogy sokáig otthont, védelmet, biztonságot ad nekünk.

Egyszerű tippek, melyekkel Te is sokat tehetsz bolygónkért

Érdemes kicsiben kezdeni, a saját háztartásunkban. Ezzel nem csak mi tehetünk jót, de példát mutathatunk a gyerekeinknek is.

  • Szelektíven a legjobb! Gyűjtsétek külön a különböző típusú szemetet, külön a papírt, műanyagot, esetleg még a fémet, biohulladékot is.

  • A „félig tele” optimizmus itt nem elég! Ugyan megtömni sem érdemes a mosógépet, azért arra érdemes figyelni, hogy akkor még ne indítsuk el a készüléket, ha csak félig, vagy éppen félig sincs megpakolva a dob.

  • Spórolj és egyben segíts is! Ha odafigyelsz arra, hogy fűtési szezonban ne fűtsd túl a lakást – vagyis ha pólóban, rövidnadrágban mászkálsz otthon, akkor meglehet, érdemes lejjebb venned a hőfokot – az nem csak a pénztárcádnak, de a környezetnek is jót tehet.

  • Érdemes csökkenteni a húsfogyasztást! Érdemes alkalmanként növényi fehérjeforrást is fogyasztani. Azt tudtad, hogy az ipari állattartás, illetve ezen állatok feldolgozása is növelheti az üvegházhatást? Ezét is érdemes kicsit megreformálni a heti menüsorunkat.

  • Már a vásárláskor érdemes figyelni! Ügyelj rá, hogy olyan papírtermékek kerüljenek a bevásárlókosaradba, amik újrahasznosított papírból készültek.

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...