2023.05.30. 12:15:00 8067 288

3x2 fontos háztartási teendői, mielőtt beköszönt a nyár
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Már csak kettőt kell aludni ahhoz, hogy június hónap kezdetére ébredjünk! Amilyen messzinek tűnt januárban, máris nyakunkon a nyár, és lassan számot is vethetünk 2023 első felével is. Ha voltak fogadalmaink, miként haladtunk azok megvalósításával? Nem voltak? Pár nyár eleji teendő akkor is akadni fog!

Klímatisztítás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Klímatisztítás

A háztartás vezetése egy olyan velejárója az életünknek, amelynek igazából sohasincs vége: Befejezni nem tudjuk, csak egy kis időre abbahagyni. A napi rutin mellett természetesen szezonális munkálkodásunkra is szükség van, amiket érdemes időben elvégezni a háztartásban. Nézzünk is meg néhány olyan teendőt, amit jobb letudni még mielőtt beköszönt a nyári forróság!

Nyílás és zárás:

  • A hideg és az idei évre jellemző nyirkos levegő kikezdhette az ablakok és az ajtók szigetelését, ezért éppen itt az idő ezek ellenőrzésére, esetleg lecserélésére. Erre azért kell most is gondot fordítanunk, mert télen a meleg szökik át, ha sérült a szigetelés valahol, míg ez nyáron a hűvös levegő kiszivárgását okozza.

  • A kinti levegő melegedésével egy időben bosszantó kis (szárnyas) rovarok lepik el a környezetünket. Ezeket hagyjuk meg a hűllőknek és madaraknak eleségként, ahelyett, hogy lakótársainkká fogadjuk: Rögvest nyomás a szúnyoghálók állapotát ellenőrizni! Amennyiben cseréjük szükséges, ne hanyagoljuk el a kérdést, különben elég nehéz lesz megvédenünk az otthonunkat a rovaroktól és a szúnyogoktól.

Felkészülés a hűtésre:

  • Emlékszel még, hogy tavaly nyár végén hová száműzted a ventilátorokat? Ne a nyári hőségben kezdjünk el kutakodni értük, inkább időben keressük elő és helyezzük készenlétbe, mert bármikor betoppanhat az első hőhullám! Érintésvédelmi felülvizsgálat is szükséges lehet; mindig figyeljünk biztonságunk érdekében a vezetékek állapotára!

  • Takarítassuk ki az összes klíma- és légkondicionáló berendezést, hogy jó egészségügyi állapotunk biztosítása mellett ezeknek a készülékeknek a működése ugyancsak hatékonyan valósulhasson meg.

Kinti előkészületek:

  • Előcipeltétek már a kerti bútorokat a teraszra vagy az árnyékot adó fa alá? A napágyakkal mi lesz? Hogy mindenki nyugodtan élvezhesse a szabadban töltött időt, alapossan tisztítsuk meg ezeket, és eközben vizsgáljuk meg azt is, hogy milyen állapotban vannak. Ugye nem akarod, hogy az elfáradt műanyag pont egy vendéged súlya alatt adja meg magát?

  • Ha kültéri medence az udvaron, akkor bizony annak karbantartása is indokolt lehet a napokban. Egy alapos takarításra mindenképpen szükség lesz, mielőtt a család használni kezdi.

Biztosan egyetértesz abban, hogy ezek a teendők valóban segíthetnek megelőzni a lakóhelyünk túlzott felmelegedését, vagy éppen a nyári hónapok kellemessebbé tételéhez járulnak majd hozzá. Tehát először a munka, aztán, ha mindent elvégeztetek, jöhet a nyárnyitó bográcsparti!

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...