2020.05.12. 18:00:21 10179 327

3 szuperegyszerű tipp zöld teához - az arcodra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy, az interneten keringő mém szerint a zöld teától úgy lehet fogyni, hogy elgyalogolunk érte Kínába. Nos, ehelyett inkább alkalmazzuk az onnan a küszöbünkig elszállított zöld teát szépészeti célokra. Hogyan használható fel ez a sokoldalú összetevő csodás DIY szépségápolási receptekhez?

Zöld tea por - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zöld tea por

Széles körben ismert tény, hogy a zöld teát is tartalmazó készítmények hatásosabbak lehetnek a káros napsugarakkal szemben, azonban kevésbé köztudott róla a bőrsejtek fiatalításának képessége. Ezek fényében próbáljuk ki porított formáját helyileg alkalmazva, ne csak belsőleg fogyasztva!

Zöld teás arcmaszk

Egy végtelenül egyszerű keverékről van szó: 1-2 tk. zöld tea port keverjünk ki pépessé egy kevés ásványvízzel. 10 percig hagyjuk hatni a megtisztított arcon. Jó alaposan, ne elnagyolva mossuk le, majd hidratáljunk a bőrtípusunknak megfelelően.

Pórustisztító hidratáló maszk zöld teával

Egy fél pohár bőrnyugtató joghurthoz némi pórustisztító zabliszt keverendő, majd jöhet hozzá egy púpozott teáskanálnyi zöld tea por, és tetszőlegesen kevés mézzel is fokozható a hatás. Ha mézzel készítjük, rövidebb ideig hagyjuk rajta az arcunkon, gondosan kerülve a szem környékét. Más esetben 20 percig is fent maradhat a maszk.

Bőrtisztító arcöblítés zöld teával

Ismét szükség lesz 1 tk. zöld tea porra (vagy cukormentes matcha por is jó itt), amit 2 csésze vízhez kell kevernünk, de használható az arc leöblítéséhez a filteres zöld teából főzött tea is. A lényeg az, hogy használat előtt hűtsük le hűtőszekrényben. (Legfeljebb 3 napig tartható el ott.)

Az arcunkat mossuk meg, majd a bőrt a pórusok megnyitásához gőzöljük meg. Ehelyett meleg törölközővel is borogathatjuk. Már csak annyi dolgunk maradt, hogy öblítsük át a lehűtött zöld teával az arcunkat, hogy pórusaink is megtisztulhassanak.

Forrás: vivawoman.net/2012/03/diy-beauty-5-ways-to-use-green-tea-on-your-face/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.