2020.12.27. 15:40:06 14467 310

3 szerencsét hozó szilveszteri étel
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hagyjuk hátra az előző évet és kezdjük az új évet olyan ételek fogyasztásával, amik a népi babona szerint egészséget, gazdagságot és jólétet hoz nekünk az új esztendőre.

Szilveszteri malacsült Fotó: gizi-receptjei.blogspot.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szilveszteri malacsült Fotó: gizi-receptjei.blogspot.com

Minden országnak más a kultúrája és a maga szerencsehozó étele. Vannak közöttük olyan ételek, amiket mi magyarok is szívesen fogyasztunk az év utolsó napján. Nézzük, melyek ezek az új évre szerencsét hozó harapnivalók.

A szilveszteri malac

A világban sok helyen ünneplik malaccal a szilvesztert. A hagyomány szerint ez azért alakult ki, mert a malac fölfelé túr, ami a jövőt jelképezi, és az orrával pedig élelem után kutat, ami miatt a szerencse „kitúrását” párosították hozzá. Mi magyarok a németek, írek, portugálok, kubaiak, spanyolok mellett sült formában fogyasztjuk. Bár, a mi hazánkban virsliként is szeretjük az ünnepi asztalra tenni. A svédek leginkább sertéscsülökkel várják az új évet. Az olaszok specialitása a malacot lencsével keverni és egytálételként tálalni, míg Ausztriában a hús fogyasztásán túl, kis marcipán szerencsemalacokat is készítenek, amellyel a szeretteiknek kívánnak boldog és szerencsés új évet.

A pénzt hozó káposzta

Az amerikaiak szerint a káposzta tekercsek emlékeztetik őket a dollárra. Ezért bármilyen zöldlevelű (spenót, kelkáposzta) zöldség is az asztalra kerülhet szilveszterkor. Ha sokat fogyasztunk belőle, akkor anyagi gyarapodásra számíthatunk az új évben. Ezért nem jelent problémát, ha mi magyarok a megmaradt karácsonyi töltött káposztát szilveszterkor is fogyasztjuk. Sőt, anyagi javak gyarapítása végett mindenképp érdemes.

A Soba tészta a hosszú élet titka

Tartja a japán mondás. Az egészség megőrzése az újévi fogadalmak egyike. Több mozgás, egészségesebb életmód. Ám, a japánok a szerencsében is bíznak, ezért gondolják úgy, ha szilveszter éjjelén Soba tésztát fogyasztunk, hosszú életre számíthatunk. A tésztát ők maguk nyújtják és, aki a leghosszabb tésztát képes egyszerre eltüntetni, matuzsálemi korra számíthat. A hosszú élet reményében szilveszterkor a garnélarákot is szívesen fogyasztják, ami szerintük ugyancsak a hosszú életet – hajlott háttal járó kort- jelképez.

forrás: mindmegette.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...