2021.10.26. 17:51:00 9338 266

3 melengető koktél kreáció az őszi-téli időszakra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A most következő 3 koktél receptben két dolog biztosan közös: Az egyik az, hogy szükség lesz az elkészítésükhöz tűzhelyre, a másik pedig az, hogy mindegyik alapja ugyanaz az alkohol lesz. Ez pedig nem más, mint a whisky! De miért pont ez az ital kerül most középpontba?

Whisky alapú koktélok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Whisky alapú koktélok

A whisky jellegzetes tölgyfa íze remekül illik az almaecettől a forró kakaón át többféle meglepő párosításhoz. Ráadásul sok fajta kapható belőle, amiknek mind egy kicsit más és más jellegű az íze. A whisky jól párosítható fanyar és savanyú italokkal is, például szederrel és limonádéval. Emiatt nyáron is kortyolgathatjuk, de most inkább igyuk forrón!

1. Slow-Cooker Canberry Hot Toddy

Ez az ital méltán nevezik a koktélok kasmír pulóverének - az áfonyalének, a friss mandarinnak, a gyömbérnek és a melengető hatású fűszereknek köszönhetően.

Hozzávalók 12-14 adaghoz:

2 és fél liter áfonyalé
⅓ csésze méz
3 mandarin, vékonyra szeletelve, és még néhány karika a tálaláshoz
¼ csésze egész szegfűszeg
2 fahéj rúd, plusz még a tálaláshoz
2-3 cm friss gyömbér, hámozva
1¼ csésze bourbon
1 csésze pálinka
Friss áfonya a tálaláshoz, ha kapható

  1. Lassú tűzön keverjük össze az áfonyalét, a mézet, a mandarin szeleteket, a szegfűszeget, a fahéjrudat és a gyömbért egy nagyobb lábasban.

  2. Fedjük le az edényt, és állítsuk magasabb lángra. Főzzük sziruposabb állagúra az alapot, akár 4 órán át. Ezután keverhető hozzá a bourbon és a pálinka.

  3. A tálaláshoz szűrjük le az italt bögrékbe. Díszítsük mandarin szeletekkel, jó néhány szem áfonyával és egy rúd fahéjjal. Tálaljuk melegen!

2. Chai Hot Toddy

A tea kellemes fűszerei, valamint a whisky teszik ezt a melengető koktélt tökéletessé egy hangulatos téli estéhez.

Hozzávalók 4 adaghoz:

2 csésze víz
Chai tea (fekete szálas teából kardamommal) 4 adagnyi főzethez
1 és fél csésze tej
Negyed csésze méz
Negyed csésze cukor
180 ml whisky
Fél tk. tiszta vanília kivonat
Őrölt fahéj, szükség szerint a befejezéshez

  1. Egy közepes lábosban közepes lángon forraljuk fel a vizet. Amikor már forr, húzzuk le a tűzről, és adjuk hozzá a fűszeres teafüvet. Hagyjuk állni a keveréket 5-6 percig, majd szűrjük ki az italból a teafüvet.

  2. Öntsük vissza a teát az edénybe, majd keverjük hozzá a tejet, a mézet és a cukrot is. Időnként kevergetve melegítsük addig, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

  3. Vegyük le a lábast a tűzhelyről, és keverjük hozzá az alkoholt és a vanília kivonatot.

  4. Osszuk el az elkészült forró koktélt négy bögrébe, végül díszítsük mindegyik tetjét egy-két csipet fahéjjal. Fogyasszuk azonnal.

3. Maple Ginger Hot Toddy

Ezt az italt gyakran fogyasztják megfázás elleni “gyógyszerként”, mivel friss gyömbérrel is ízesítve van. Nem csak a torokfájást enyhítheti, de szintén segíthet kitisztítani az orrmelléküregeket. Tökéletes meleg koktél a hűvös téli estékre.

Hozzávalók egy adaghoz:

4 szelet gyömbér
1 rúd fahéj
2 csillagánizs
1 filter gyömbér vagy fűszeres fekete tea
30 ml skót whisky vagy bourbon
15 ml juharszirup
Fél citrom leve

  1. A gyömbért és a fahéjrudat a csillagánizzsal együtt tegyük bele egy bögrébe, majd lógassunk bele egy teafiltert is.

  2. Keverjük hozzá a whiskyt és a juharszirupot, ezután öntsük fel forró vízzel és hagyjuk 3-4 percig állni. Végül adjunk hozzá egy kevés citromlét is és jól keverjük össze.

Forrás: www.purewow.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.

Egytálétel csirkemellből, ahogy a katalánok készítik

Élénk, folyamatosan pezsgő életünk forgatagában igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy ez a tempó ne éreztesse negatív hatásait az ételeink minősége tekintetében. Nem csoda hát, hogy az egytálételek újra nagy népszerűségnek örvendenek, mégpedig világszerte, mivel egyszerűen elkészíthetők, ízletesek és egészségesek is. Legyen szó ebédről vagy vacsoráról, mindenképpen hálás megoldást kínálnak, ha jóízű receptekkel, kiadós és változatos ételekkel szeretnénk megörvendeztetni a szeretteinket vagy vendégeinket.