2018.11.14. 16:33:30 9645 288

3 meglátás önbizalmunk építéséért
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Optimális esetben az emberek tudatában vannak annak, hogy merre halad az életük, képesek és hajlandóak is tenni azért, amit szeretnének. Azaz kellő önbizalommal kezelik az élethelyzeteket. Azonban az emberek többsége nem rendelkezik veleszületett magabiztossággal. Ez nem feltétlenül jelent hátrányt, hiszen kis eltökéltséggel és bátorsággal megszerezhető ez a tulajdonság. Rombold le az önmagadnak felállított akadályokat!

Magabiztos nő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Magabiztos nő

Aki fél próbálkozni, mert fél a kudarctól, az inkább csendben túlagyalja a helyzetet. De miért akarnánk a háttérben várakozni, amikor kezünkbe is vehetnénk a dolgokat? Bátorságot önteni magunkba nem is olyan nehéz, ha kicsit másként nézünk önmagunkra:

1. Akinek önbizalma van, az kellő önismerettel is rendelkezik.

Mondhatni, hogy egész életünk alapjának az önismereten kellene alapulnia. Amennyiben ismered és el is fogadod magad, akkor sok helyzetben nyert ügyed van.

Tudod, mit szeretnél? Azt is tudni fogod, miként érd el.

2. Az nem feltétlen magabiztos, aki szeret a középpontban lenni.

Nem az által leszünk önbizalommal telik, ha azt eljátsszuk mások előtt. Van, aki éppen harsánysággal kompenzálja a bizonytalanságát. Amennyiben reálisan meg tudod ítélni az adott helyzetet és úgy érzed, a feladat jócskán meghaladja a képességeidet, nem szégyen az sem, ha inkább „visszavonulsz”.

3. Aki magabiztos, az is hibázhat.

Éppen azért nem fog a magabiztos ember letargiába esni a hibái miatt, mert a megfelelő önismerettel rendelkezik. Amikor pedig segítségre van szüksége, akkor a korlátait felismerve a megfelelő emberhez fog fordulni a megoldásért. A kudarcaink nem gyengeségünk jelei.

Konklúzió: Sem külső, sem belső hatásra se higgyük azt, hogy kevesek vagyunk bármi eléréséhez, és ne akarjunk megfelelni másoknak se! Gondoljunk csak bele, hogy ez utóbbi amúgy is egy reménytelen küldetés, mivel a világon mindenki más és más szubjektív véleménnyel rendelkezik.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...