2021.04.14. 17:00:00 10598 290

3 étel, amiből a nőknek többet kellene enniük
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A multivitamin reklámokból már megtudhattuk, hogy a férfiaknak és a nőknek nem egészen egyforma a vitamin és tápanyagigényük. Emiatt nem meglepő, hogy létezik az élelmiszereknek egy olyan szűk köre, amely a nők egészségét különösmód támogatja.

Kiegyensúlyozott, fiatal nő egészséges salátát készít - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kiegyensúlyozott, fiatal nő egészséges salátát készít

Várandós nők bizonyára hallottak a védőnőjüktől az Omega-3 zsírsavakban gazdag ételek fogyasztásának jótékony hatásairól, ami főként a magzat fejlődésének elősegítése és terhesség utáni depresszió leküzdésben rejlik.

A vasban gazdag étkezés előnyeiről (a nők szervezetében eredendően kevesebb vas a menstruációs vasvesztés miatt még jobban kiürül) is többször hallhattál már, azonban van még 3 olyan ételünk, ami kifejezetten ajánlott a női egészség megtámogatására. Érdemes ezeket megszeretni, ha esetleg eddig kihagytad a menüből:

Csontritkulás megelőzésében segíthet a fodros kel

Az igazi tápanyagbombának számító leveles zöldség amiatt számít a nők fontos élelmiszerei közé, mert sok, a csontritkulás megelőzéséhez szükséges K-vitamint és kalciumot szintén tartalmaz. Ez az időskori betegség pedig jóval gyakrabban alakul ki a hölgyeknél, mint az uraknál.

Hőhullámok kezelésében segíthet a lenmag

Nem csupán a koleszterinszint csökkentő hatása miatt ajánlott fogyasztani a lenmagból, hanem nőként akkor is érdemes beépíteni az étrendünkbe, ha a menopauza kellemetlen tüneteként hőhullám kínoz minket.

Mell- és méhnyakrák elleni megelőzésben segíthet a paradicsom

A főtt paradicsomos ételek mindkét nem számára ajánlottak, mivel a paradicsom rendszeres fogyasztása a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát is csökkentheti egyes tanulmányok szerint. Nőknek pedig a likopin nevű antioxidáns miatt kiváltképp fontos ez a lédús zöldség, amely segíthet csökkenteni a mell- és méhnyakrák kialakulásának kockázatát.

Szervezetünk egészségügyi állapotára ne csak akkor legyen gondunk, amikor már kellemetlen tüneteket észlelünk, fordítsunk nagyobb gondot a megelőzésre! Rendszeres időközönként érdemes kérni háziorvosunktól a teljes vérkép vizsgálat mellé vitaminszint mérést is.

Forrás: www.activebeauty.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...