2022.09.16. 12:13:05 6960 213

3+1 Hajmaszk házilag, avagy kényeztető hajpakolás minden problémára
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A boltban kapható hajápoló termékek helyett az otthon elkészíthető házi hajpakolások is tökéletes szépségápolási segítségnek bizonyulhatnak. A legtöbb hajproblémára tudunk egy házi hajmaszkot ajánlani.

Hajmaszk, hajpakolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hajmaszk, hajpakolás

1. Szódabikarbónás hajmaszk – Hajpakolás lerakódások és korpa ellen

A különböző zselék, habok, hajlakkok, sőt, a hajápoló balzsamok és pakolások is könnyedén extra réteget képezhetnek a fejbőrön és a hajszálakon is, melynek következtében nehezebben lélegzik a bőr, s elnehezedik a haj. Bónuszként a korpa ellen is jó lehet a szódabikarbónás hajmaszk.

Félcsészényi sampon a szokásosból 1-2 kanál szódabikarbónával kiegészítve megtisztítja a hajat a rárakodott rétegektől. A nedves hajba dörzsöld bele a keveréket, majd pár perc elteltével nagyon alaposan öblítsd le.

2. Avokádó,méz, olívaolaj ápoló hajmaszk – Ha extra törődésre van szüksége a hajnak

Hogyha a hajad sérült, elvékonyodott vagy töredezett a túlzott igénybevétel miatt (UV-sugárzás, hajfesték és egyéb kemikália, betegségek stb.), akkor készíts egy kényeztető pakolást rá. Ehhez nincs másra szükséged csak fél avokádóra, egy evőkanál olívaolajra, 1 evőkanál mézre és három csepp illóolajra – ez bármilyen lehet, amit szeretsz.

Az avokádót törd alaposan össze, majd keverd hozzá a többi hozzávalót is, egészen addig, amíg egynemű masszát nem kapsz. Akár egy robotgépbe vagy turmixgépbe is bedobhatod az alapanyagokat. Amikor készen van a pakolás, a hajvégektől kezdve egyenletesen masszírozd a hajba, majd tűzd kontyba a hajad, tégy rá egy zuhanysapkát vagy egy vékony törölközőt. 10 percig hajszárítóval szárítsd a hajad, hogy a meleg hatására aktiválódjanak a hatóanyagok. Ezután még hagyd 20 percig hatni a hajpakolást, majd alaposan mosd meg samponnal a hajad.

3. Tojásfehérje és citrom hajmaszk – Zsíros hajra

Zsírosodásra hajlamos hajad? Akkor próbáld ki ezt a hajpakolást! Felszabadító érzés lesz.

Keverj össze egy tojásfehérjét fél citrom levével és vidd fel a hajadra a hajtövektől a hajvégekig egyenletesen eloszlatva. Minimum 30 percig hagyd hatni, de akár 1 órát is a hajadon maradhat. Ezután langyos vízzel öblítsd le.

+1 Zöld tea, borsmenta és almaecet öblítés – Ha a fejbőr irritált

A zöld tea nemcsak belsőleg, hanem külsőleg is jót tesz. Antioxidáns tartalma a borsmenta illóolaj hidratáló és gyulladáscsökkentő hatásával kombinálva igazi megváltás a begyulladt, viszkető fejbőrnek. Egy csészényi zöld teához 2 csepp borsmenta illóolaj és egy evőkanál almaecet szükséges. Ezt a keveréket masszírozzuk a fejbőrbe, s hagyjuk 5 percig hatni. Öblítsük le tiszta vízzel.

Forrás: goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...