2024.10.13. 08:29:55 1909 77

3+1 dolog, amit minél előbb taníts meg a gyerekeidnek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szülőség az egyik legszebb, de egyben legnagyobb kihívást jelentő feladat az életben. Gyermeket nevelni azt jelenti, hogy egy apró, sebezhető életet kísérünk végig a felnőtté válás útján, annak minden örömével és nehézségével együtt.

Család Fotó: 123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Család Fotó: 123rf.hu

Minden nap egy újabb lépés a tanítás, a szeretet és a gondoskodás felé, miközben a gyermekek személyisége lassan kibontakozik. A nehézségek – mint a fegyelem, a következetesség vagy a határok meghúzása – gyakran komoly kihívást jelentenek, de ezek szükségesek ahhoz, hogy gyermekeink megtalálják helyüket a világban. A szülői szerep soha nem könnyű, hiszen egyensúlyozni kell az ösztönös szeretet, a türelem és a felelősség között. Mégis, minden nehéz pillanatot megér az a gyönyörű érzés, hogy a gyermekedből önálló, boldog felnőtt lesz.

De minden tanítás mellett jó tudni, hogy van 4 olyan dolog, amit nem lehet elég korán megtanítani gyerekeinknek!

  • Félteni, de nem túlfélteni! Aggódni a szerettünk miatt fontos, és nem is nagyon lehet ellene mit tenni, hiszen ösztönös! De oda kell figyelnünk, hogy ebből ne legyen túlféltés, mert az nem válik a másik javára!

  • Az énidő nem bűn! Csak azért, mert szeretnénk némi időt egyedül, vagy éppen a saját barátainkkal, a saját korosztályunkkal tölteni, az egyáltalán nem bűn, sőt, szükséges ahhoz, hogy menni tudjunk a hétköznapokban előre! Ha Te lelkiismeretfurdalást érzel egy-egy család nélküli hétvégéért, hogyan várod el a gyerektől, hogy ő is megengedje majd magának ezt?

  • A tanulás nagyon fontos, de…! Igen, a tanulás egy soha végen nem érő feladat! De nem kell mindent beáldozni a jobb jegyért! A saját mentális egészségünket, lelki nyugalmunkat biztosan nem!

  • Legyen hobbid! Egy hobbi, vagy olyan tevékenység, mai kitölti a szabadidőt, nagyon fontos, hiszen ez az, ami maximálisan kikapcsol és elrepít egy teljesen más dimenzióba, kiemel a hétköznapok rohanásából.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...