2020.11.11. 14:22:51 8452 212

2 recept a gomba szerelmeseinek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Még javában tart az őszi gombaszezon, ezért hoztunk két olyan receptet, amit nem szabad kihagynod, ha rajongsz a gombával készült ételekért.

Gomba - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gomba

Spenóttal töltött gomba

Hozzávalók

20 db csiperkegomba
1 evőkanál vaj
2 gerezd fokhagyma
160 g friss spenót
225 g mascarpone
30 g zsemlemorzsa
30 g parmezán
ízesítéshez: só, bors

Így készítsd el

A sütődet melegítsd elő 190 fokra. A gombákat közben tisztítsd meg és a kivágott szárakat vágd fel apróra. A gombafejeket helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, szépen egymás mellé, de ne túl szorosan. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, dobd rá az apróra vágott gombaszárakat, a zúzott fokhagymát és főzd legalább 2 percig. Ezután add hozzá a friss spenótot, hagyd egy kicsit párolódni, majd mehet bele a mascarpone, a só és bors. Alapos keverés után vedd le a gáztűzhelyről és egy evőkanál segítségével kanalazd bele a ragut a gombafejek belsejébe. A zsemlemorzsát keverd össze a parmezán sajttal és szórd meg vele a spenótos gombád tetejét. Körülbelül 12-15 perc alatt aranybarnára sütheted.

Csirkés-gombás spagetti

Hozzávalók

450 g spagetti tészta
300 g csiperkegomba
1 csirkemell
1 teáskanál só
Fél teáskanál petrezselyem
1 teáskanál fokhagymapor vagy friss fokhagyma
Fél teáskanál bors
Fél vöröshagyma
3 teáskanál liszt
5 evőkanál vaj
480 ml tej
5 evőkanál reszelt sajt
4 evőkanál zsemlemorzsa

Így készítsd el

Az előkészületek szükségesek ennek az ételnek az elkészítéséhez. Ugyanis a feldarabolt csirkét és a spagettit külön-külön először meg kell főznöd. Ezután a serpenyőben dinszteld meg a kockára vágott vöröshagymát, add hozzá a főtt csirkét, keverd meg, és mehet bele a 2 evőkanál vaj és a liszt. Miután a lisztet bele tetted, azonnal öntheted is rá a tejet. Kis lángon folyamatos kevergetéssel addig főzzük, amíg csomómentesre besűrűsödik. Ezt követően tedd bele a sót, borsot, fokhagymát az aprított petrezselymet és a végén a gombát. Főzd pár percig, majd keverd össze a spagettivel. A gombás-spagettit helyezd át egy jénai tálba, szórd meg a tetejét a reszelt sajttal és szemlemorzsával, és süsd addig, amíg megolvad rajta a sajt.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...