2017.06.20. 14:42:54 11995 307

2+2 trükk a konyhából a még tökéletesebb nyárért
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha nyár, akkor kánikula, „dögmeleg”, fagylaltcsodák, vízpart, hideg üdítő, esetleg hideg sör, hűvös és fanyar, szépen gyöngyöző fehér vagy rozéfröccs, pihenés, vakáció, lazulás. Vagyis – már nem mintha a többi évszaknak ne lenne meg a saját szépsége –teljes boldogság. Ha még tökéletesebbet szeretnél, ez a néhány tipp segíthet.

Tökéletes nyár - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tökéletes nyár

És még csak a lakásból sem kell kimenned, elég, ha a konyháig eltipegsz a boldogságért.:-)

Ha Te sem szereted…

... hogy vízízű a jegeskávéd

A jegeskávénál kevesebb jobb dolog akad nyáron: élénkít, hideg és egyszerűen finom. Ám ha nem szeretnénk, hogy a kávénk nagyon felhíguljon a felolvadt jégkockák miatt, sietnünk kell a finomság elfogyasztásával. Vagyis sietnünk kellett eddig. Mert egy egyszerű trükkel elkerülhetjük ezt a kis „balesetet”: mi lenne, ha nem vízből, hanem kávéból készülne a jégkocka? Azért a kávé erősségére érdemes ilyenkor is odafigyelni.

... ha a jégkrém a kezeden/padlón landol

Odakint 1000 fok, úgy érzed, már csak a nemrég vásárolt finom pálcikás jégkrém segíthet rajtad, amit a fagyasztód rejteget. Gyorsan elő is kerül a hűsítő finomság, ám a nagy meleget ő sem bírja: hamarosan a kezeden folyik a hűs csoda. Az egy dolog, hogy így kevesebb jut a pocakba, de még a kezed is ragadni fog. Egyszerűen elkerülheted ezt a kellemetlenséged: húzz a pálcára, a jégkrém alá egy kisebb méretű muffinpapírt, ami felfogja a kósza cseppeket.

Ha szereted…

... hogy a borod sokáig kellemesen hűvös

Nyári melegben egy pohár finom, hűvös borocska már-már életmentő lehet. Ha az esti borozgatást vagy a nyári kertipartyk italozgatását feldobnád egy kicsit, a borokba kerüljenek fagyasztott szőlőszemek. Nem csak hogy – jégkocka híján - nem fog felvizesedni az ital, de a bor elfogyasztása után még vár ránk egy hűvös és enyhén alkoholos meglepetés a pohár alján.

... ha hamar lehűl az italod

Meginnál egy pohár gyümölcsös sört, vagy egy nagy pohár hideg vizet, de elfelejtettél belőlük lehűteni. Kinek van türelme kivárni, míg 1 vagy még több óra alatt az ital a kívánt hőmérsékletűre hűl? De itt egy remek megoldás! Tekerd körbe a hűteni kívánt itóka üvegét egy nedves konyhai ronggyal és tedd a hűtőbe 15 percre. Ha lejárt a negyed óra, akkor pedig egészségedre!:-)

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...