2022.07.24. 15:13:22 7679 272

2+1 rostban gazdag nyári smoothie
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

„Nyár van és semmi baj!” Azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy nyáron még több figyelmet kell szentelnünk a bőrünk ápolására és védelmére. Ugyanis a nyári forróságban sokkal jobban ki vagyunk téve a napsugárzás káros hatásainak, mint az év bármely más időszakában. Ilyenkor nem elég csak a külső védelem, a megfelelő táplálkozással is nagyban hozzájárulhatunk a bőrünk védelméhez. Hoztunk 2+1 rostban gazdag nyári smoothie receptet, amivel nem csak a bőröd óvhatod meg, de a szervezeted salaktalanítását is segítheted.

Görögdinnyés smoothie - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Görögdinnyés smoothie

Piros gyümölcsös, banános smoothie

Hozzávalók: 1 marék eper, 1 marék málna, 1 banán, fél citrom leve, 1 evőkanál chia mag, víz A gyümölcsöket turmixold le annyi vízzel, amilyen sűrűségűre szeretnéd a smoothie-t, és már fogyaszthatod is.

A málna és az eper tartalmaz C-vitamint, B-vitamint, ásványi anyagokat, antioxidáns flavonoidokat és nem utolsó sorban rostban gazdag pektint. A banán és a citrom szintén magas rosttartalmú, a chia mag pedig omega zsírsavakat tartalmaz. Ez a gyümölcsös frissítő ital belülről hidratálja a szervezetünket, amely hozzájárul az egészséges bélműködéshez, továbbá segíti a salakanyagok kiürülését is.

Nyári barackos smoothie

Hozzávalók: 2 db sárgabarack, 1 db őszibarack, 1 db közepes répa, 2 db narancs leve, 2 db aszalt füge, 1 dl szűrt víz A barackokat hámozd meg és magozd ki. A répát vágd fel szeletekre és az egészet dobd egy turmixgépbe. Add hozzá a kifacsart narancslevet és a fügét, majd öntsd fel a szűrt vízzel. Körülbelül 2 perc alatt mixeld krémesre. Fogyasztásnál akár 2-3 jégkockát is dobhatsz a smoothie-ba, hiszen hidegen még finomabb.

Tudtad, hogy egy darab barack is fedezni tudja a C-vitamin szükségletünk napi 13,2 százalékát? Illetve azt, hogy az E-vitamin tartalmat nemcsak az olajos magvakból tudjuk kinyerni, hanem a barackból is nagy mennyiségű E-vitamint juttathatunk a szervezetünkbe? Ez a smoothie tökéletesen hat az emésztésünkre, a látásunkra, a sebgyógyulásunkra, az immunrendszerünkre és természetesen a bőrünkre is.

Görögdinnyés smoothie

Hozzávalók: 2 bögre felszeletelt görögdinnye, fél bögre zsírmentes tej, 2 bögre jég A dinnyét ne felejtsd el kimagozni mielőtt a turmixba teszed. Ezt követően add hozzá a tejet és körülbelül 15 másodpercig turmixold. A végén mehet bele a jég, és turmixold simára az egyveleget.

A görögdinnyében sok a C-vitamin, a kalcium, a magnézium, a rost és a kálium. Ezen kívül még megtalálható benne az A-vitamin, a B1-, B3- és B6-vitamin, továbbá sokféle karotinoidot is tartalmaz. A görögdinnye nem véletlen, hogy a nyár slágergyümölcse, hiszen a fogyasztása csökkenti a testhőmérsékletet. A magas víztartalma nagyon jól jön a nyári forróságban, ugyanis amikor sokat izzadunk, akkor pótolnunk kell az elvesztett folyadékot, vitaminokat és ásványi anyagokat. A görögdinnye pedig mindezekre megoldást nyújthat.

Forrás: mindmegette.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Neked van B terved? – Fogódzók és mentőövek nehéz időszakokhoz

Életünk egy-egy akadálytalan, felhőtlen időszakában hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy az esetleges nehezebb időszakokra is gondoljunk. Aztán beköszönt egy válságos helyzet, és az első gondolatok között bizonyosan szerepelni fog a jövő próbatételeire való optimális felkészülés terve – , ahogy mondani szokás: lehetőségeinkhez mérten legyünk „bebiztosítva”. Miért lehet szükségünk B tervre?

Kóstoltad a világ leghíresebb ételeit?

A külföldi utazások során a hely kultúrájával, történelmi érdekességeivel és embereivel való megismerkedés egyik örökzöld módja az ott hagyományos és népszerű ételek megkóstolása. Az ételek így méltán képezhetik kirándulásaink fénypontját és képesek megnövelni az utazási élményeket.

EZZEL A NAPONTA KÉTSZER VÉGZETT GYAKORLATSORRAL JÓL FEJLESZTHETŐ A CSECSEMŐK CSÍPŐÍZÜLETE

A magzat méhen belüli elhelyezkedése és a szülés körüli megpróbáltatások miatt aszimmetria vagy tartási eltérés alakulhat ki az újszülöttek csípőjénél. Ez a jelenség ijesztő lehet a szülők számára, pedig hátterében legtöbbször nem betegség áll. Annak érdekében viszont, hogy a gyermek ízületei megfelelően fejlődjenek, születéstől kezdve 4-6 hónapos korig naponta kétszer tornáztatni kellene az újszülöttek csípőízületét, például pelenkázás közben. Ebben segít a Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideója.