2015.09.23. 14:35:26 8558 208

10 tipp, amitől Neked is szebb lesz a bőröd!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem minden nap nézünk kis ugyanúgy. Egy egyébként gyönyörű nő is választhat rosszul make-upot, ruhát vagy akár bőrápolási taktikát is. Míg az előző kettő csak egy napig fog kísérteni, az utóbbi hosszú távon befolyásolhatja a kinézetedet. Éppen ezért érdemes megfogadni a következő tippeket!

Arcápolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Arcápolás

1. A bőrtípusodnak megfelelő arclemosót használd!

A zsíros pattanásos bőrre a benzoil-peroxidos vagy a szaliciles gél illetve arclemosó a legjobb. Száraz bőrre glikolsavas vagy tejes tisztító a megfelelő.

2. Vigyázz, mit iszol reggel!

Sokan kezdik kávéval a reggelt, de ez a szokás nem tesz jót a bőrödnek. Helyette zöld zöldségekből készült levet fogyassz, ami segíti a bőr oxigénfelvételét és a szem körüli puffadást is megszüntetheti.

3. Az étrended is befolyásolja a bőröd kinézetét!

A zsíros ételek, az olajos magvak, a csokoládé, van akinek azonnal pattanást és visszatérő mitesszereket okoznak. A szénhidrátokat inkább hanyagold, a salátákat, zöldségeket és az omega-3-ban gazdag ételteket viszont fogyaszd jó étvággyal!

4. Mindennap hidratálj!

A legjobb időpont a bőröd hidratálására az este, közvetlenül zuhany után, reggel pedig arcmosás után. Az sem baj, ha még nyirkos kicsit a bőröd, sőt! Ne használj olyan krémet, aminek nagyon erős az illata, és győződj meg róla, hogy kellőképpen gyengéd a bőrödhöz, nem okoz semmilyen irritációt.

5. Ne piszkáld az arcot!

Főleg ne piszkos kézzel. Könnyen elfertőződnek a sebek, pattanásokat okozhatsz, átterjedhetnek a bacik és akár még az influenzát is elkaphatod. Ne nyúljál tehát az arcodhoz, ne nyomd ki magad a pattanásaidat, és legfőképpen ne kapargasd azokat. Bár nagy a kísértés, állj ellen!

6. Ne használj túl sok terméket!

Egynél (maximum kettőnél) több bőrápoló terméket nem szabad használnod, mert eltömődhetnek a pórusok, de akár kiütéses és pattanásos is lehet a bőröd.

7. Védekezz a nap ellen!

És ne csak a strandon! Egy jó nappali arckrém UV szűrőt is tartalmaz, hiszen a bőrünk mindennap ki van téve a nap káros sugarainak. Vezetés, városi séta vagy munkába menet közben is.

8. Egy héten egyszer radírozz!

Naponta több millió bőrsejtet elveszítünk, a radírozással pedig felfrissíthetjük az arcbőrünket. Heti egy-két alkalom elegendő. A különbséget szinte érezni fogod, de vigyázz, hogy ne szárítsa a bőröd a termék, amit választottál. Nemcsak az arc, a teljes test kívánja a radírozást. Kattints ide házilag elkészíthető bőrradírokért!

9. Mindig távolítsd el a sminket!

Esténként soha ne hagyd fenn a sminked, mert visszafordíthatatlan károkat okozhatsz magadnak. A sminkes ecseteket ne felejtsd el átmosni hetente egyszer, hiszen ezekben rengeteg baktérium ülhet, amit nem akarhatsz szétkenni az arcodon. Egy mogyorónyi samponban körözz a kissé benedvesített ecsetekkel, majd öblítsd le langyos vízzel, nyomkodd át egy törölközővel, és hagyd megszáradni (fektesd le a polcra, úgy hogy az ecset a levegőben legyen).

10. Aludj!

Az alvás elengedhetetlen a bőr regenerálódásához, 7-9 óra zavartalan alvással ezt megadhatod neki. A selyem ágynemű állítólag gyengéd a bőrhöz és a hajhoz is.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...