2017.02.06. 09:14:30 11745 280

10 dolog, ami sokat elárul a személyiségedről!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A számodra idegenek koránt sem fordítanak akkora figyelmet rád, mint ahogy te azt hihetted. Ha azonban tényleg felkelted valaki figyelmét, az illető nemcsak a külsődet fogja alaposan megnézni, hanem egészen triviális apróságok alapján is kielemez.

Állásinterjún - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Állásinterjún

Külföldi tanulmányok során megvizsgálták, hogy például egy állásinterjún vagy első randin milyen kis részletekből próbál meg a másik fél a személyiségünkre következtetni.

Lássuk, miből milyen konzekvenciát lehet levonni:

1. A pontosság

Vajon te időben jelensz meg, vagy szoktál késni fontosabb találkozókról is? Biztosan megérted, ha a rád várakozó fél negatív következtetést von le rólad, amennyiben megvárakoztatod. Ilyenkor nem feltétlenül hisznek tapintatlannak, de túlontúl lazának állítod be magadat. A pontos embereket viszont olyan tulajdonságokkal ruházzák fel, mint a motiváltság illetve a jó szervezőképesség.

2. A kézfogás

Általános vélekedés szerint az, akinek erős a kézfogása, magabiztos és erős személyiséggel rendelkezik, míg azok, akiknek gyenge a kézfogása, kevésbé magabiztosak és hajlamosak a könnyebb utat választani. Ám egy újabb tanulmány eredménye után kijelenthető, hogy a határozottabb kézfogású személyek sokkal inkább emocionálisak és extrovertáltak, továbbá kevésbé ingerlékenyek és félénkek, mint a többiek.

3. Merre nézel, miközben pohárból iszol?

Nem is gondoltad, hogy ez is jelentőséggel bír, ugye? Azok az emberek, akik ivás közben elnéznek a pohár pereme fölött hajlamosabbak arra, hogy megpróbáljanak befolyásolni másokat. Viszont bizakodóbbak, gondtalanabbak és környezettudatosabbak is. Mindazok, akik pedig „a pohár fenekére” néznek, öntudatosak, fókuszáltak és zárkózottak.

Ha ivás közben becsukod a szemed, akkor esetleg valamilyen fájdalmas vagy kellemetlen érzéssel küzdhetsz, vagy pontosan ellenkezőleg, éppen leköthet egy örömteli érzés.

4. Hogyan bánsz a személyzettel?

Rendelés étterembenRendelés étteremben
Az egyik tanulmány során többen is kijelentették, hogy soha többé nem randevúznak olyanokkal, akik nem megfelelően viselkednek az éttermi személyzettel.

Te szeretnél olyan személy társaságában lenni, aki durván bánik mindazokkal, akik kiszolgálják őket, vagy akiknél többre tartják magukat?

5. Az árulkodó kézírás

Azon biztosan nem csodálkozol, hogy a kézírásod is árulkodik rólad. De mit lehet megtudni belőled róla?

A megfigyelések szerint, ha valaki nagyon erősen nyomja rá az íróeszközt a papírra, az tele van önbizalommal és általában elég makacs személyiségű. A betűid mérete és dőlése is fontos, azt jelzik, hogy mennyire vagy nyitott a külvilágra: A nagyobb és jobbra dőlő betűk emberközpontú és érzelmes személyiségre, míg a kisebb és balra dőlő betűk befelé forduló emberre vallanak. Amennyiben a betűid egyáltalán nem ferdék, akkor inkább pragmatikus vagy.

6. Te rágod a körmöd?

Azon kívül, hogy ez egy rossz szokás, akárcsak a bőröd csipkedése és a hajad tépkedése, még azt is üzenheti a külvilágnak, hogy nem tudsz teljesen ellazulni és nagyon maximalista vagy.

7. A szemkontaktus

Te is észrevehetted, hogy olyan szituációkban, amikben nem érzed magad elég magabiztosnak, kevésbé veszed fel a szemkontaktust a másikkal. Tehát a szemkontaktus hiánya gyenge akaratra, illetve az önuralom hiányára utal. Akik pedig gyakran és hosszabban néznek a beszélgetőpartnereik szemébe, azok dominánsabbak és sokkal nyitottabb személyiségűek.

8. Milyen gyakran nézegeted a mobiltelefonodat?

Sok helyről hallani, hogy az okos telefonok és az internet a személyes kapcsolatok világára kedvezőtlenül hatnak. De belegondoltál-e már abba, hogy azok, akik még társaságban is állandóan a mobiljukra figyelnek, miért teszik azt? Ők érzelmileg nem elég stabilak és állandó visszajelzésre várnak.

9. Lassan vagy gyorsan lépdelsz?

Ha nem vagy késésben és mégis gyorsan lépkedsz, az belső feszültséget sugall. Míg a lazább tempó nyitottságot és kalandvágyat tükrözhet.

10. A vezetési stílus

Itt is zárjuk ki azt a körülményt, hogy mennyire sietsz. A kockázatvállaló vezetői magatartás viszonylag agresszív és neurotikus emberre vall. Az óvatoskodó sofőrökre meglepő módon az ellenségeskedés is jellemző.

Forrás: thisinsider.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!

Mutatjuk, mely országokba költözik a legtöbb magyar ember

Az egyik legnépszerűbb globális adatplatform, a Statista kimutatásai szerint az elmúlt évben a külföldre költözés főbb motivációi a jobb munkahely találása, a partner országában való új élet kezdése, valamint a továbbtanulási célok voltak. Mindezek mellett ugyanakkor kulcsszerepet játszott a célországtól remélt jobb életminőség, a személyes kihívások és komfortzóna feszegetések, a kaland- és felfedezésvágy. Sokakat pedig a klasszikus tiszta lappal kezdés vágya terelt egy idegen országba, emellett akadtak olyanok is, akik a nyugdíjas éveiket kívánták egy régen kiszemelt helyen tölteni. De vajon milyen szándékok állnak a magyar emberek külföldre költözésének hátterében?