2014.08.26. 14:18:27 5853 25

10+1 ok, amiért örülj, hogy itt az ősz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hát, mi tagadás, ami néhány hónapja, hete még olyan távolinak tűnt, alig pár nap múlva itt van újra. Becsengetnek, a fecskék már készülődnek telelőhelyükre, a nappalok egyre rövidebbek, jönnek a csapadékos, nyirkos, szeles, ködös napok, ami még ezután a jó idővel csak ritkán kecsegtető nyár után is dermesztő. De ez a természet rendje, a forró napok elmúlásával megkezdi munkáját az ősz.

Őszi falevelek | Fotó: morguefile.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Őszi falevelek | Fotó: morguefile.com

Ha az őszi „depi” helyett Te is inkább a dolgok szép oldalát keresnéd, de nem tudod, hol is kezdj neki, figyelmedbe ajánlanánk néhány örömforrást a borongósabb napokra.

1. Színpompás levelek

Lehet szebb látvány ilyenkor, mint az út mentén, a parkban, vagy a közeli erdő ezer színben pompázó fái? Gyönyörködj benne, hiszen a legközelebbi látványra egy egész évet várnod kell!

2. Szőlő és szüret

Szüret  | Fotó: morguefile.comSzüret | Fotó: morguefile.com
Nincs is ősziesebb, mint egy óriási, illatos fürt szőlőt majszolni. Fokozni az érzést talán még azzal lehet, ha mindezt a pince ajtó előtt, a nagy családi szüret „félidejében” teheted meg.

3. Pocsolyába léptem…

Te is szerettél gyerekkorodban a pocsolyában „tapicskolni”? Hát, ezt felnőttként is megteheted! Próbáld ki, felemelő! :)

4. Almáspite

Igazából az év bármely szakában elkészítheted, de ősszel az igazi! A nagyi receptje alapján! :)

5. Indián nyár

Kis emlékeztető, milyen jó volt az idei, némi ízelítő, milyen csodás is lesz a jövő évi nyár! És persze, hogy feltöltődj egy kis napsütéssel a tél előtt!

6. Esik? Sebaj!

Elő a kedvenc könyveddel! Ha a strandon nem jutott rá elég idő, az esős őszi délutánokon bepótolhatod a lemaradást!

7. Sült gesztenye

Az az illat! Az az íz! Hát kell ezt indokolni?

8. Popcorn illat, szélesvászon, 3D

Amire nyáron sajnáltad az időt, mert strand, napsütés, szabadtéri elfoglaltságok, most bátran megteheted! Egy jó film egyedül, a pároddal, családdal vagy a barátokkal az őszi eső elől elbújva jöhet bárhogyan, bármikor!

9. Éljen a last minute!

Ha a forró hónapokban elmaradt volna a pihenés, ősszel ezt is pótolhatod! Sőt, mindezt sokkal olcsóbban megteheted, hiszen a szállodák, utazási irodák főszezonon kívül jóval olcsóbban kínálják csomagjaikat.

10. Már nem ciki a karácsonyra készülni!

Sőt, ahogy odakint egyre hűvösebbre fordul, a nappalok rövidebbek, az éjszakák egyre hosszabbak lesznek, akarva-akaratlanul annál többet fogsz a legszebb ünnepre gondolni. Talán idén az ajándékok is meglesznek időben. :)

+1 Forró csoki

Forró csoki | Fotó: morguefile.comForró csoki | Fotó: morguefile.com
Véleményünk szerint ezt sem kell indokolni! :)

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Kreatív képzelet. Használj terméseket!

Nagyon hirtelen változott az időjárásunk szinte szélsőségesen hidegre. Mit mondjak, nem esik jól, és szerintem ez mindenkit meglehetősen kellemetlenül érint. Fázósan húztuk össze a meleg pulcsit, mellényt magunkon az elmúlt napokban és dideregtünk a hideg szélben. Ez azonban nem tántorított el bennünket a nagyobb sétáktól. Friss levegőn bandukolva óhatatlanul is szemünk elé kerülnek az ősz jellegzetességei, a különböző termések. Különös vonzalommal nyúlunk utánuk, de hazaérve olykor hetek múlva vesszük észre, hogy ott hevernek valahol. Ne hagyjuk őket veszni, elképesztő érdekességeket készíthetünk belőlük a hideg estéken.

Sütés nélküli finomság? – Még mindig hódít!

Habár a szeptember beköszöntével az igazán forró napoknak búcsút mondhatunk, a sütő forróságát egy ideig még hanyagolnánk. Továbbra is szeretjük a sütés nélküli desszerteket, pláne, ha az csupa-csupa csokoládé. Meglepnéd a családot valami újdonsággal? Mutatunk egyet!

Hogyan találjuk meg a tökéletes arc korrektort? Tanácsok és tippek

A nők többsége, amennyiben csak egyetlen sminkterméket kellene választani, minden bizonnyal a korrektor mellett tenné le a voksát. Azonban nem is olyan egyszerű ezt a sminkterméket eltalálni, hiszen dönthetünk túl világos szín mellett is, ami még jobban kiemeli a szem alatti sötét karikákat, és határozhatunk egy, az arctónusunktól sokkal sötétebb színű korrektor mellett is, ami pedig még inkább kiemeli a bőrhibákat. Hogyan találjuk meg tehát a tökéletes arc korrektort? Mutatjuk a válaszokat!